Arhiv novic

DAN SOLIDARNOSTI – POZIV ČLANOM IN ČLANICAM

Solidarnost je ena od temeljnih vrednot Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in prav vsi, ki smo del ZSSS družine, po najboljših močeh pomagamo v odpravljanju posledic poplav. Vseeno smo za 14. 8, slovenski dan solidarnosti pripravili dodaten poziv k aktivaciji naših vrst, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti.

 

PREBERI VEČ …

NE MORETE NA DELO ZARADI POPLAV?

Ne morete na delo zaradi poplav? Kaj lahko storite? Koliko časa ste lahko odsotni, kakšno nadomestilo vam pripada in kaj o tem pravi vaša kolektivna pogodba dejavnosti? Na ZSSS smo za vas zbrali nujne informacije, ki jih delimo v nadaljevanju.

 

PREBERI VEČ …

SOLIDARNOSTNI POZIV PRIZADETUM V POPLAVAH

V Zvezi Svobodnih sindikatov Slovenije z veliko zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v povezavi z nevihtami, obilnim deževjem in posledično temu s poplavami. Nesporno je, da gre v posamičnih delih Slovenije za elementarne nesreče. Škoda, ki nastaja je enormna in ne nastaja samo na infrastrukturi temveč tudi na premoženju ljudi. Marsikdo bo zaradi tega izgubil precejšen del premoženja. Premoženja, za katerega je trdo delal in varčeval več let. In potrebno bo veliko truda in finančnih sredstev, da se ta v najkrajšem času sanira.

 

PREBERI VEČ…

KAJ STORITI, ČE POLETI VROČINA NA DELOVNEM MESTU POSTANE PREVISOKA?

Vsako poletje, ko se temperatura zraka dvigne nad 30 stopinj Celzija, postane marsikje na delovnem mestu peklensko vroče. Kaj o tem pravijo predpisi varnosti in zdravja pri delu ter kakšne rešitve nam ponuja stroka?

 

PREBERI VEČ …

 

Informacije tudi na povezavi: Zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu, ko je vroče | GOV.SI

KOMUNALIADA SIJAJNO USPELA

Sedemintrideseto srečanje delavcev v komunalni dejavnosti – Komunaliada 2023 je tokrat potekalo v Kopru v organizaciji Rižanskega vodovoda Koper. Letošnja Komunaliada je potekala v izredno dobrem vzdušju, k čemur je zagotovo prispevala tudi neposredna bližina morja. Vse skupaj je bilo na Komunaliadi izpeljanih 20 športnih disciplin in 4 tradicionalne delavske discipline. Komunaliade 2023 se je udeležilo preko 3.300 športnih navdušencev in strokovnjakov komunalnega področja, vsi pa so izkoristili priložnost za druženje in izmenjavo idej.

PREBERI VEČ…

 

REZULTATI IGER

FOTOGALERIJA

ENODNEVNO IZOBRAŽEVANJE V ORGANIZACIJI SKVNS

Po sklepu Predsedstva SKVNS je v četrtek, 25.5.2023, v organizaciji SKVNS potekalo enodnevno izobraževanje na temo Pravilnika o poklicnih boleznih. Podana pa je bila tudi informacija v zvezi s poklicnim zavarovanjem. Predavala je Lučka Böhm, samostojna svetovalka ZSSS za varnost in zdravje pri delu.

PREBERI VEČ …

ŽIGA PRETNAR

Sindikalist mlajše generacije, zaposlen v Jeku, javnem komunalnem podjetju Jesenice, kjer kot operativni vodja dela na področju zbiranja odpadkov, je obenem poleg svojega ustaljenega sindikalnega dela tudi redni udeleženec različnih aktivnosti Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) in nasploh znan sindikalni obraz s kopico najrazličnejših sindikalnih in delavskih izkušenj.

PREBERI VEČ

V 30 odstotkih pregledanih plačilnih list smo odkrili napake in kršitve

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je v tednu med 15. in 19. majem 2023 že petič odprla svoja vrata za delavke in delavce, članice in nečlane sindikatov, na 14 različnih lokacijah po Sloveniji.

 

PREBERI VEČ…

TEDEN ODPRTIH VRAT

ZSSS med 15. in 19. majem 2023 ponovno odpira svoja vrata za vse delavke in delavce.

PREBERI VEČ …

1. in 2. MAJ – PRAZNIK DELA

Prvi maj predstavlja mednarodni simbol solidarnosti vseh delavcev in je spomin in opomin na dogodke, ki so se zgodili v začetku maja 1886 v Chicagu. 1. maj je in ostaja praznik delavk in delavcev, praznik delavskih pravic in priložnost, da izrazimo svoje nezadovoljstvo nad razmerami, v katerih smo se znašli in da na glas povemo, da se svet mora spremeniti, da so še žive vrednote, kot je solidarnost, pravičnost, pravna država.

 

NAGOVOR PREDSEDNICE SKVNS

 

PRIREDITVE V ORGANIZACIJI ZSSS OB PRAZNIKU DELA

Strani: