ZAKONODAJNA POBUDA SKVNS USPELA

Predlog sprememb zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom, ki izenačuje zneska za malico za delavce v javnih in zasebnih komunalnih podjetjih, je bil na glasovanju v parlamentu prejšnji teden deležen enotne podpore!

Zakonodajna pobuda SKVNS uspela

ARMANDO ĐURĐEVIĆ

Oseminpetdesetletni Armando že dvaindvajset let dela v javnem podjetju Okolje Piran. Osem let je predsednik sindikata. Ima tri hčerke, enega sina, dva vnuka in vnukinjo. Poleg dela v podjetju se za dodatni zaslužek preživlja tudi z delom taksista, kjer je nezadovoljen z nelojalno konkurenco tistih, ki delajo na črno.

Armando Đurđević – intervju

MAL’CA BO ZA KOMUNALCA – ZAKON SPREJET

Zakon je objavljen:

V uradnem listu RS številka 8 dne 7. 2. 2020 je bil objavljen Zakon o spremembi in dopolnitvi zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov – ZPSDP-C: https://uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-0198/zakon-o-spremembi-in-dopolnitvi-zakona-o-visini-povracil-stroskov-v-zvezi-z-delom-in-nekaterih-drugih-prejemkov-zpsdp-c

Spremenjeni zakon prične veljati 22. 2. 2020.

MAL’CA BO ZA KOMUNALCA

Državni zbor je na včerajšnjem glasovanju sprejel Zakon o spremembi zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov, ki bo omogočil vsem zaposlenim v komunalni dejavnosti enako višino povračila stroška za prehrano. Na seji je bilo prisotnih 87 poslancev in vsi so glasovali »ZA« sprejem zakona.

Hvala vsem, ki ste prispevali svoj podpis, ki ste v svojih sredinah organizirali zbiranje podpisov in hvala ker ste verjeli v naš skupen cilj.

Celotna Razprava v DZ – 28. 1. 2020

SKVNS NA PRAVI POTI

V Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) so zadovoljni z odzivom poslank in poslancev na njihovo zakonodajno pobudo, s katero odpravljajo krivice pri izplačilu malice za komunalne delavce, veseli jih tudi izrek sodbe vrhovnega sodišča glede nadur, delo nadaljujejo na terenu in se pogajajo.

Preberi celoten članek …

Plačilo za nadurno delo

Sodba – Plačilo za nadurno delo

“MAL’CA ZA KOMUNALCA” PODPORA NA MATIČNEM ODBORU V DRŽAVNEM ZBORU

Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide je na 16. seji 15. 1. 220 kot matično delovno telo obravnaval Predlog zakona o spremembah Zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov in ga podprl z dvema amandmajema, ki ne posegata v vsebino predloga.

NE POZABITE NA UVELJAVLJANJE POSEBNE OLAJŠAVE ZA VZDRŽEVANE DRUŽINSKE ČLANE ZA ODMERO DOHODNINE ZA LETO 2019

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave, in tisti, ki želi medletno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja vložiti Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine (v nadaljevanju: vloga). Le to lahko enostavno vloži preko mobilne aplikacije eDavki (Android, IOS), kjer je na voljo pred izpolnjena vloga, s podatki iz zavezančeve zadnje vložene vloge. Vlogo je mogoče vložiti tudi elektronsko preko sistema eDavki. Zavezanec pa lahko vlogo odda tudi osebno ali po pošti na pristojni finančni urad.

Več na: https://fu.gov.si/zivljenjski_dogodki_prebivalci/vzdrzevani_druzinski_clani/

PLAČE V KOMUNALNI DEJAVNOSTI TUDI LETOS VIŠJE

Socialni partnerji so se v decembru uskladili in podpisali tarifno prilogo za komunalno dejavnost. dogovorili so se, da bodo vse plače tudi v letošnjem letu višje za 3,65 odstotka.

Preberi celoten članek …

»Vse novosti pokojninske zakonodaje in uskladitev pokojnin v letu 2020«

V letu 2020 je v sistemu pokojninskega in invalidskega zavarovanja predvidenih kar nekaj sprememb

Preberi več:

SPOŠTOVANI ČLANI IN ČLANICE !