DOBRO DELO IN ZBIRANJE PODPISOV PRIPELJALA NOVE ČLANE

Akcija zbiranja podpisov je v sindikat SKVNS pripeljala tudi večje število novih članov. Pri tem so bili še posebej uspešni v območnem odboru SKVNS Primorske in Notranjske.

“MAL’CA ZA KOMUNALCA” S PODPORO ESS

Spremembe zakona, ki odpravljajo neenakopravno obravnavo delavcev v javnih komunalnih podjetjih, so pretekli teden dobile podporo ekonomsko-socialnega sveta (ESS). Po več kot sedem tisoč zbranih podpisih v podporo zakonu gre za drugo zmago pri odpravi krivic.

DELODAJALCI NE ŽELIJO SKLENITI KOLEKTIVNE POGODBE DEJAVNOSTI

V zasebnem varovanju bo z novim letom občuten vpliv sprememb glede minimalne plače, saj so v tej dejavnosti plače veliko nižje od povprečja na državni ravni.

BOJAN ŽERJAL

Od leta 2011 je zaposlen v Energetiki Maribor, pred tem pa je 27 let delal v proizvodnem podjetju v Rušah. Čeprav je že izpolnil pogoje za upokojitev, enainšestdesetletni sindikalist, ki ima pet otrok, namerava delati še naprej.

BOJAN ŽERJAL

PODPISANA TARIFNA PRILOGA H KP PD

Tarifna priloga h KP KD za leto 2020 je bila podpisana 18.12.2019 in prinaša s 1.1.2020 za 3,65% višje najnižje osnovne plače v komunalni dejavnosti. TP h KP KD za l. 2020_Podpisana

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ZA SOLIDARNOSTNI SKLAD SKVNS

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 odstotkov svoje dohodnine nameni nevladnim in drugim organizacijam, tudi sindikatom.

Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka drugače v Sklad za nevladne organizacije. Upravičenci, ki jim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko), ki je dostopen tukaj. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 odstotka, 0,2 odstotka, 0,3 odstotka, 0,4 odstotka ali 0,5 odstotka dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati pol odstotka dohodnine.

Tudi Sindikat komunale varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je na seznamu upravičencev, prav vse donacije pa bomo zbrali v solidarnostnem skladu in jih namenili za pomoč našim članom v stiski.

Vabimo vas, da z možnostjo donacije dela dohodnine SKVNS seznanite tudi svoje družinske člane in članice, prijatelje in prijateljice, sodelavce in sodelavke oziroma vse, ki spremljajo, spoštujejo in podpirajo naše delo!

Donacijo lahko oddate elektronsko, in sicer prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, lahko pa natisnete tudi OBRAZEC, v katerem so že vpisani naši podatki, vpišete svoje podatke in ga dostavite davčnemu uradu (FURS, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana) ali pa ga pošljete na naš naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana.

Zahvaljujemo se vam za dejanje, s katerim boste prispevali k še večji učinkovitosti Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije v boju za delavske pravice.

“MAL’CA ZA KOMUNALCA”: ESS PRIZADEVANJEM ZA POŠTENO POVRAČILO STROŠKOV PREHRANE PRIŽGAL ZELENO LUČ

Danes je Ekonomsko socialni svet (ESS) prižgal zeleno luč spremembi Zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov (ZPSDP), ki odpravlja neenakopravno obravnavo delavcev v javnih komunalnih podjetjih. Po več kot 7000 zbranih podpisih v podporo zakonski spremembi gre za drugo zmago pri dokončni odpravi krivic.

ZSSS POZIVA K IZPLAČILU TRINAJSTE PLAČE

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) poziva delodajalce, da v skladu z določili kolektivnih pogodb dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih novembra in decembra letos zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja (13. plača, plača iz naslova uspešnosti poslovanja družbe) ter da najpozneje decembra 2019 zagotovijo izplačilo »božičnice« tudi v vseh primerih, ko je to določeno s kolektivno pogodbo ali s posebnim dogovorom med sindikatom in vodstvom družbe.

“MAL’CA ZA KOMUNALCA” – V DRŽAVNI ZBOR ROMALO VEČ KOT 7000 PODPISOV

Danes je Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) v državni zbor predal več kot 7000 podpisov za spremembo Zakona o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov (ZPSDP).Gre za pomemben korak v akciji, pri kateri sodeluje tudi Zbornica komunalnega gospodarstva pri GZS.

PREBERI CELOTEN ČLANEK …

PREDAJA ZBRANIH PODPISOV V DRŽAVNI ZBOR RS

Danes, 30.10.2019 je na naslovu Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije zbranih 7.324 podpisov

V ponedeljek, 4. 11. 2019 ob 10.00 bo SKVNS skupaj z ZKG in predsednico ZSSS predal podpise v Državni zbor Republike Slovenije.