Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 odstotkov svoje dohodnine nameni nevladnim in drugim organizacijam, tudi sindikatom.

Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka drugače v Sklad za nevladne organizacije. Upravičenci, ki jim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko), ki je dostopen tukaj. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 odstotka, 0,2 odstotka, 0,3 odstotka, 0,4 odstotka ali 0,5 odstotka dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati pol odstotka dohodnine.

Tudi Sindikat komunale varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je na seznamu upravičencev, prav vse donacije pa bomo zbrali v solidarnostnem skladu in jih namenili za pomoč našim članom v stiski.

Vabimo vas, da z možnostjo donacije dela dohodnine SKVNS seznanite tudi svoje družinske člane in članice, prijatelje in prijateljice, sodelavce in sodelavke oziroma vse, ki spremljajo, spoštujejo in podpirajo naše delo!

Donacijo lahko oddate elektronsko, in sicer prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, lahko pa natisnete tudi OBRAZEC, v katerem so že vpisani naši podatki, vpišete svoje podatke in ga dostavite davčnemu uradu (FURS, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana) ali pa ga pošljete na naš naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana.

Zahvaljujemo se vam za dejanje, s katerim boste prispevali k še večji učinkovitosti Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije v boju za delavske pravice.