Arhiv novic

Plača bi bila lahko višja

Branka Pregl dela v Pogrebnem podjetju Maribor. Tam je od lani tudi predsednica Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami (SKVNS).

Preberi celoten članek

 

Varnostniki prižgali rdeči alarm

Sindikalisti dejavnosti zasebnega varovanja, združeni v Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS), si prizadevajo za ureditev težav zaposlenih v dejavnosti tudi s podporo sklenitvi splošne kolektivne pogodbe.

Preberi celoten članek

ZAKONODAJNA POBUDA SKVNS O POVRAČILIH STROŠKOV

Več kot 50 organizacij, med njimi tudi ZSSS, Rdeči križ in Slovenska karitas, Zveza prijateljev mladine in drugi, je prejšnji teden predsedniku vlade ter ministricam in ministrom poslalo poziv proti ukinitvi dodatka za delovno aktivnost za prejemnike denarne socialne pomoči.

Preberi celoten članek

ČLANSTVO V SINDIKATU PRINAŠA VEČ

Za trebanjsko komunalo je letošnje leto zelo pomembno, a naporno. Konec junija se selijo na novo skupno lokacijo, zdaj so namreč na dveh, v starih in že neprimernih prostorih, še prej pa bodo v njihovi organizaciji potekale delovne igre komunalnih delavcev, t.i. komunaliada, dvodnevni strokovno-športno-družabni dogodek, ki je velik organizacijski zalogaj. O tem, kako tudi sicer v tem javnem podjetju premagujejo izzive, smo se pogovarjali s prvim sindikalistom in direktorjem Komunale Trebnje.

Preberi celoten članek …

ZSSS VABI NA PRVOMAJSKE PRIREDITVE PO SLOVENIJI

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in naše območne organizacije že mnogo let pripravljamo prvomajske prireditve na tradicionalnih lokacijah. Vsaka drugačna, pa vendar s skupno noto praznika dela, ponekod s kresom, drugje s proslavo, vedno pa z nageljnom, skupaj in tovariško. Pridružite se nam lahko na eni od naslednjih prireditev:

Lokacije prireditev …

SKUPAJ DOSEŽEMO VEČ

Polna dvorana aktivnih udeležencev izobraževanja, ki ga je za predsednike sindikatov, člane izvršnih odborov sindikatov, člane organov in sekretarje terenske mreže svojega sindikata organiziral Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami (SKVNS), je pokazala, da sindikalisti take dogodke potrebujejo. Vsebinsko dobro razpravo o aktualnem dogajanju sta zaključila še predavanje o poznavanju in reševanju konfliktov na delovnem mestu in prijetno druženje.

 

Preberi več …

DNEVI ODPRTIH VRAT

Vabimo vas na dneve odprtih vrat, 17. in 18. aprila 2019, od 9. do 17. ure

Preberi več …

 

VABLJENI NA KOMUNALIADO 2019 V TREBNJE

Komunalne igre, družabno in športno srečanje komunalnih podjetij, bo letos potekalo v organizaciji Javnega podjetja Komunala Trebnje. Vsak delavec ima pravico se udeležiti iger kot tekmovalec ali kot navijač na podlagi kriterijev in pravil, ki so dogovorjeni v Podjetniški kolektivni pogodbi.

 

Klikni za več info…

 

22. marec – SVETOVNI DAN VODA

 

Danes je svetovni dan voda in letošnji moto je: “VODA ZA VSE”

PRVI REZULTATI SPLETNE ANKETE ZSSS O PREDLOGIH ZA NASLEDNJO POKOJNINSKO REFORMO

Povabili smo vas k izpolnitvi spletne ankete ZSSS o predlogih za naslednjo pokojninsko reformo, ki je potekala od 13. 2. 2019 do 10. 3. 2019. Anketa je zaključena in znani so njeni prvi rezultati.

 

Preberi več…

 

 

 

Strani: