Arhiv novic

Poziv delodajalcem za izplačilo nagrade zaradi uspešnosti poslovanja in božičnice

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je te dni delodajalce pozvala, da v skladu s kolektivnimi pogodbami dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih ta in prihodnji mesec delavkam in delavcem izplačajo del plače iz naslova uspešnosti poslovanja (13. plača, plača iz naslova uspešnosti poslovanja družbe).

ZSSS prav tako poziva delodajalce, da najkasneje v mesecu decembru 2018 izplačajo božičnico v vseh primerih, ko je to določeno s kolektivno pogodbo ali s posebnim dogovorom med sindikatom in vodstvom družbe.

Več v spodnjem pozivu!

Poziv ZSSS k izplačilu nagrade zaradi uspešnosti in božičnice, 20. 11. 2018

 

VABILO ČLANOM SINDIKATA, ZAPOSLENIM V DEJAVNOSTI ZASEBNEGA VAROVANJA

Na podlagi sklepa republiškega odbora Sindikata za zasebno varovanje vas vabimo na skupna srečanja, ki bodo potekala v prostorih regijskih oziroma območnih organizacij ZSSS.

VABILO – razpored srečanj

SKVNS SE NE PUSTI USPAVATI

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) želi vsem članicam in članom tudi prek Delavske enotnosti predstaviti svoje aktivnosti, napredek in načrte. Da bi bili na poti socialnega partnerstva še uspešnejši, potrebujejo dejavno članstvo in pripravljenost za več sodelovanja.

Preberi več…

DELODAJALCE PREPRIČATI O PARTNERSTVU

V Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) upajo, da bodo to jesen prepričali delodajalce in njihove organizacije o pomenu socialnega partnerstva, socialnega dialoga in nujnosti sklenitve kolektivne pogodbe dejavnosti.

Preberi več…

Priložnost je SKVNS dobro izkoristil

Že 34. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, t.i. komunaliada, je bilo minulo soboto v Celju. Udeleženk in udeležencev iz 65 podjetij je bilo blizu tri tisoč.

Preberi več…

Slike iz Komunaliade 2018 v Celju

ZSSS VABI NA PRVOMAJSKE PRIREDITVE PO SLOVENIJI

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in naše območne organizacije že mnogo let pripravljamo prvomajske prireditve na tradicionalnih lokacijah. Vsaka drugačna, pa vendar s skupno noto praznika dela, ponekod s kresom, drugje s proslavo, vedno pa z nageljnom, skupaj in tovariško.

Vabimo vas, da na spodnjem seznamu najdete prireditev, ki vam je najbližje (ali najljubša) in se nam pridružite, da proslavimo 1. in 2. maj, praznik dela!

CELJE
1. 5. 2018 ob 10:00
Lokacija: CELJSKA KOČA
DOLENJSKA, BELA KRAJINA IN POSAVJE
1. 5. 2018 ob 11:00
Lokacija: Lisca in Debenec pri Mirni
OSREDNJESLOVENSKA (LJUBLJANA)
30. 4. 2018 ob 19:30 (kresovanje)
1. 5. 2018 ob 10:30 (proslava)
Lokacija: Rožnik
PTUJ
Parkirišče pod grajskim hribom
Osrednja proslava: 30. 4. 2018 od 19:00 dalje
1. 5. 2018 športne prireditve.
MARIBOR
Snežni stadion
pričetek proslave 1. 5. 2018 ob 12:00
POMURJE
30. april 2018 – Murska SobotaMURSKA SOBOTA
postavitev mlaja: Trg zmage ob 18.00
kresovanje: Mestni park ob 19:00
(prireditev poteka ob podpori Mestne občine Murska Sobota)
GORENJSKA
1. 5. 2018 ob 11:00
Križna Gora

ZADOVOLJNI, DA IMAJO KOLEKTIVNO POGODBO

Nekaj mesecev po ustanovitvi sindikata je ta že podpisal podjetniško kolektivno pogodbo. V idrijski Komunali imajo od prvega februarja dorečene številne delavske pravice. Jure Gantar, tamkajšnji predsednik Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami (SKVNS), nam je povedal, kako so se zadeve lotili.

Intervju

KOMUALIADA 2018 V CELJU

XXXIV. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije – Komunaliada 2018 – bo letos v Celju. Potekala bo v organizaciji družbe Simbio, Vodovod-kanalizacija in Energetika Celje.

Komunaliada 2018 se bo pričela v petek, 8. junija 2018 s strokovnim posvetom in razstavo ponudnikov komunalne opreme. Rok za prijavo udeležbe na posvetu je 31.5.2018. V soboto, 9. junija 2018 bo osrednja prireditev z delovnimi in športnimi tekmovanji na lokaciji celjskega sejmišča in Športno-rekreativnega centra Golovec ob Dečkovi cesti v Celju. Rok prijave: 26.4.2018.

Cilj organizacije in izvedbe strokovnega posveta, komunalne razstave in delovno športnega tekmovanja delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, je predvsem v razvijanju delovno ustvarjalnih sposobnosti in aktivnosti na področju komunalnih dejavnosti, izmenjavi izkušenj, utrditvi delovnih navad, prijateljstev in medsebojnih odnosov.

VABILO in PROGRAM Komunaliada 2018

Sprememba programa za 1. dan

SPLETNA STRAN KOMUNALIADE 2018  

 

Plače v žarišču izobraževanja

Dvodnevno izobraževanje Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS), ki so se ga udeležili predsedniki in člani izvršnih odborov sindikalnih podružnic, člani organov in sekretarji območnih odborov, je bilo posvečeno novostim glede vodenja evidenc in upravljanja osebnih podatkov, obračunu nadur in plač ter nagovarjanju k včlanitvi v sindikalne vrste.

Preberi več …

 

Anketa ZSSS – Čas je za povišanje plač

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je pripravila kratko anketo o plačah, s pomočjo katere bomo oblikovali zahteve in aktivnosti za dvig plač.
Sodelovanje v tej kratki anketi je anonimno, zato vabljeni k izpolnjevanju.
Prosimo vas, da si vzamete nekaj minut časa za anketo o plačah.

Strani: