Arhiv novic

ČE NE BO POSLUHA VLADE, BODO ZBIRALI PODPISE

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) in Zbornica komunalnega gospodarstva vlado pozivata, da končno uredi problem glede povračila prehrane za delavce v javnih komunalnih podjetjih. Ti so namreč glede na zaposlene v zasebnem sektorju v neenakopravnem položaju.

 

PREBERI CEL ČLANEK

PRIPADNOST PODJETJU JE TREBA GRADITI

V Trebnjem je bila v začetku junija že 35. Komunaliada, srečanje delavcev komunalnega gospodarstva. Razpravo na okrogli mizi pa so namenili zadovoljstvu delavcev v komunalnih podjetjih. Strinjali so se, da je izjemno pomembna komunikacija v podjetjih in da zadovoljni delavci prispevajo tudi k večji gospodarski uspešnosti podjetja.

PREBERI CEL ČLANEK …

 

Kaj storiti, če poleti vročina na delovnem mestu postane previsoka?

Kot vsako leto, ko se temperatura zraka dvigne nad 30 stopinj Celzija (in v prihodnosti se bo, če ne bomo glede podnebnih sprememb pravočasno ukrepali, to dogajalo čedalje pogosteje), postane marsikje na delovnem mestu peklensko vroče. Kaj o tem pravijo predpisi varnosti in zdravja pri delu ter kakšne rešitve nam ponuja stroka?

 

Preberi več …

 

Ekonomska služba ZSSS pojasnjuje: Kakšne olajšave lahko uveljavljamo pri plačilu dohodnine?

Zakaj ob bruto minimalni plači v višini 886,63 evra moja neto plača ne znaša 667,11 evra? Delimo pojasnilo Ekonomske službe Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

 

Preberi celoten članek …

 

Plača bi bila lahko višja

Branka Pregl dela v Pogrebnem podjetju Maribor. Tam je od lani tudi predsednica Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami (SKVNS).

Preberi celoten članek

 

Varnostniki prižgali rdeči alarm

Sindikalisti dejavnosti zasebnega varovanja, združeni v Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS), si prizadevajo za ureditev težav zaposlenih v dejavnosti tudi s podporo sklenitvi splošne kolektivne pogodbe.

Preberi celoten članek

ZAKONODAJNA POBUDA SKVNS O POVRAČILIH STROŠKOV

Več kot 50 organizacij, med njimi tudi ZSSS, Rdeči križ in Slovenska karitas, Zveza prijateljev mladine in drugi, je prejšnji teden predsedniku vlade ter ministricam in ministrom poslalo poziv proti ukinitvi dodatka za delovno aktivnost za prejemnike denarne socialne pomoči.

Preberi celoten članek

ČLANSTVO V SINDIKATU PRINAŠA VEČ

Za trebanjsko komunalo je letošnje leto zelo pomembno, a naporno. Konec junija se selijo na novo skupno lokacijo, zdaj so namreč na dveh, v starih in že neprimernih prostorih, še prej pa bodo v njihovi organizaciji potekale delovne igre komunalnih delavcev, t.i. komunaliada, dvodnevni strokovno-športno-družabni dogodek, ki je velik organizacijski zalogaj. O tem, kako tudi sicer v tem javnem podjetju premagujejo izzive, smo se pogovarjali s prvim sindikalistom in direktorjem Komunale Trebnje.

Preberi celoten članek …

ZSSS VABI NA PRVOMAJSKE PRIREDITVE PO SLOVENIJI

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in naše območne organizacije že mnogo let pripravljamo prvomajske prireditve na tradicionalnih lokacijah. Vsaka drugačna, pa vendar s skupno noto praznika dela, ponekod s kresom, drugje s proslavo, vedno pa z nageljnom, skupaj in tovariško. Pridružite se nam lahko na eni od naslednjih prireditev:

Lokacije prireditev …

SKUPAJ DOSEŽEMO VEČ

Polna dvorana aktivnih udeležencev izobraževanja, ki ga je za predsednike sindikatov, člane izvršnih odborov sindikatov, člane organov in sekretarje terenske mreže svojega sindikata organiziral Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami (SKVNS), je pokazala, da sindikalisti take dogodke potrebujejo. Vsebinsko dobro razpravo o aktualnem dogajanju sta zaključila še predavanje o poznavanju in reševanju konfliktov na delovnem mestu in prijetno druženje.

 

Preberi več …

Strani: