Arhiv novic

PODPIS TARIFNE PRILOGE H KP KD ZA LETO 2019

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je ta teden podpisal tarifno prilogo h kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti in se že pripravlja za nadaljevanje pogajanj. Aktivni so tudi pri dejavnosti poslovanja z nepremičninami in zasebnega varovanja.

Preberi več …

Podpisana TP h KP KD za leto 2019

BOGAT IN RAZNOLIK SEMINAR

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je za svoje sindikalne zaupnike minuli konec tedna pripravil seminar z bogatim in pestrim programom. Mnoge teme bo treba še poglobiti in nadgraditi.

Preberi celoten članek…

Gradivo 1 – Sistemizacija

Gradivo 2 – Varnost in zdravje pri delu v podjetju

Gradivo 3 – sindikalna članarina in letno poročilo

 

ZA PLAČE SE JE TREBA BORITI

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) je na peti razširjeni seji svojega republiškega odbora komunalnih dejavnosti določil minimalne pogajalske zahteve pri prenovi tarifne priloge kolektivne pogodbe dejavnosti (KPD)

 

preberi celoten članek

SKUPAJ ZA VIŠJE PLAČE!

DOBIMO SE 5.12.2018 OB 11.00 URI

KLIKNI ZA DODATNE INFORMACIJE

Poziv delodajalcem za izplačilo nagrade zaradi uspešnosti poslovanja in božičnice

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je te dni delodajalce pozvala, da v skladu s kolektivnimi pogodbami dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih ta in prihodnji mesec delavkam in delavcem izplačajo del plače iz naslova uspešnosti poslovanja (13. plača, plača iz naslova uspešnosti poslovanja družbe).

ZSSS prav tako poziva delodajalce, da najkasneje v mesecu decembru 2018 izplačajo božičnico v vseh primerih, ko je to določeno s kolektivno pogodbo ali s posebnim dogovorom med sindikatom in vodstvom družbe.

Več v spodnjem pozivu!

Poziv ZSSS k izplačilu nagrade zaradi uspešnosti in božičnice, 20. 11. 2018

 

VABILO ČLANOM SINDIKATA, ZAPOSLENIM V DEJAVNOSTI ZASEBNEGA VAROVANJA

Na podlagi sklepa republiškega odbora Sindikata za zasebno varovanje vas vabimo na skupna srečanja, ki bodo potekala v prostorih regijskih oziroma območnih organizacij ZSSS.

VABILO – razpored srečanj

SKVNS SE NE PUSTI USPAVATI

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) želi vsem članicam in članom tudi prek Delavske enotnosti predstaviti svoje aktivnosti, napredek in načrte. Da bi bili na poti socialnega partnerstva še uspešnejši, potrebujejo dejavno članstvo in pripravljenost za več sodelovanja.

Preberi več…

DELODAJALCE PREPRIČATI O PARTNERSTVU

V Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) upajo, da bodo to jesen prepričali delodajalce in njihove organizacije o pomenu socialnega partnerstva, socialnega dialoga in nujnosti sklenitve kolektivne pogodbe dejavnosti.

Preberi več…

Priložnost je SKVNS dobro izkoristil

Že 34. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, t.i. komunaliada, je bilo minulo soboto v Celju. Udeleženk in udeležencev iz 65 podjetij je bilo blizu tri tisoč.

Preberi več…

Slike iz Komunaliade 2018 v Celju

ZSSS VABI NA PRVOMAJSKE PRIREDITVE PO SLOVENIJI

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in naše območne organizacije že mnogo let pripravljamo prvomajske prireditve na tradicionalnih lokacijah. Vsaka drugačna, pa vendar s skupno noto praznika dela, ponekod s kresom, drugje s proslavo, vedno pa z nageljnom, skupaj in tovariško.

Vabimo vas, da na spodnjem seznamu najdete prireditev, ki vam je najbližje (ali najljubša) in se nam pridružite, da proslavimo 1. in 2. maj, praznik dela!

CELJE
1. 5. 2018 ob 10:00
Lokacija: CELJSKA KOČA
DOLENJSKA, BELA KRAJINA IN POSAVJE
1. 5. 2018 ob 11:00
Lokacija: Lisca in Debenec pri Mirni
OSREDNJESLOVENSKA (LJUBLJANA)
30. 4. 2018 ob 19:30 (kresovanje)
1. 5. 2018 ob 10:30 (proslava)
Lokacija: Rožnik
PTUJ
Parkirišče pod grajskim hribom
Osrednja proslava: 30. 4. 2018 od 19:00 dalje
1. 5. 2018 športne prireditve.
MARIBOR
Snežni stadion
pričetek proslave 1. 5. 2018 ob 12:00
POMURJE
30. april 2018 – Murska SobotaMURSKA SOBOTA
postavitev mlaja: Trg zmage ob 18.00
kresovanje: Mestni park ob 19:00
(prireditev poteka ob podpori Mestne občine Murska Sobota)
GORENJSKA
1. 5. 2018 ob 11:00
Križna Gora
Strani: