PODPISANE SPREMEMBE IN DOPOLNITVE KOLEKTIVNE POGODBE KOMUNALNIH DEJAVNOSTI

skvns-kp-komunala-012

S predstavniki delodajalskih skupin GZS-Zbornice komunalnega gospodarstva, ZDS-Združenjem delodajalcev Slovenije in KNSSS-Neodvisnost smo v 21. decembra 2016 podpisali Spremembe in dopolnitve KP komunalnih dejavnosti, ki bodo v veljavo stopile s 1.1.2017. Spremembe in dopolnitve KP se nanašajo predvsem na opredelitev tarifnih razredov, sestavo in delovanje komisije za spremljanje izvajanja in razlago kolektivne pogodbe in na pravico do povračila stroškov prehrane med delom.

spr-in-dop-kpkd-podpis-21-12-2016

objava-v-de

APLAVZ ZA VSE TRI KOLEKTIVNE POGODBE DEJAVNOSTI

skvns-dobrna-018

S skupnimi napori nam je uspelo, da imamo po mnogih letih sklenjene in veljavne kolektivne pogodbe za vse tri naše dejavnosti, je na dvodnevnem seminarju SKVNS 2. in 3. decembra 2016 v Dobrni,  dejala predsednica SKVNS Majda Marolt.  Prilagamo članka, objavljena v 43. in 44 št. Delavske enotnosti ter gradivo, ki ga je Boštjan Medik predstavil udeležencem seminarja.

de_43_16_skvns_seja_ros_str12

de_44_16_skvns_anketa_8

sodelovanje-delavcev-pri-upravljanju

DONIRAJTE DELEŽ DOHODNINE SKVNS

ploscica-dohodnina

Dve tretjini davčnih zavezancev del svoje dohodnine (0,5%) še vedno prepušča državi, kljub temu, da lahko v skladu z 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011 – UPB7, 24/2012 in 30/2012) davčni zavezanec del svoje dohodnine 0,5 % odmerjene po Zakonu o dohodnini nameni različnim organizacijam, med njimi tudi Sindikatu komunale varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije.

Zelo bomo veseli vašega pozitivnega odziva,  v kolikor boste 0,5 % dohodnine namenili Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije. Priloženi obrazec izpolnite in posredujte na naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana, ali ga oddajte na pristojni davčni upravi. Zbrana sredstva od donacij bodo v celoti namenjena sindikalnemu delovanju SKVNS.

obazec-za-donacijo-dohodnine-skvns

PRAVICA DO PITNE VODE ZAPISANA V USTAVO

Poslanci DZ so s 64 glasovi za in nobenim proti potrdili vpis pravice do pitne vode v ustavo.

V skladu z ustavnim zakonom je v ustavo vnesen nov 70.a člen, ki določa, da ima vsakdo pravico do pitne vode, da so vodni viri javno dobro v upravljanju države ter da vodni viri služijo prednostno in trajnostno oskrbi prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev in v tem delu niso tržno blago.

V ustavi bo odslej zapisano tudi, da oskrbo prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev zagotavlja država preko samoupravnih lokalnih skupnosti neposredno in neprofitno. Slovenija s tem poleg Slovaške postaja druga država EU, ki zagotavlja pravico do vode na najvišji ravni.

pr_2016_11_18_human_right_to_water_slovenia

ČLANKI SKVNS OBJAVLJENI V DELAVSKI ENOTNOSTI

skvns-004

Na priloženem linku prilagamo aktualne članke SKVNS, objavljene v 39. številki Delavske enotnosti.

de_39_16_skvns_13-16

DAN SLOVENSKEGA ZASEBNEGA VAROVANJA

sight_2016_11_15_145942_891

Dan slovenskega zasebnega varovanja, ki ga je organizirala Zbornica za razvoj slovenskega zasebnega varovanja je letos potekal v 15.11.2016 v Ljubljani. Iz SKVNS sta se ga udeležila predsednica SKVNS Majda Marolt in namestnik predsednika ROS-a za dejavnost zasebnega varovanja Ladislav Žlahta.

Prilagamo gradivo, ki ga je na dogodku predstavila predsednica SKVNS.

skvns-dan-sl-zas-var-15-11-2016

19-11-2012-predstavitev-majda-za-dneve-zasebnega-varovanjapptx

VARNOSTNIK NAJ IMA ČETRTO STOPNJO IZOBRAZBE

Na Centru RS za poklicno izobraževanje (CPI) potekajo aktivnosti za revizijo Kataloga strokovnih znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo za poklic varnostnika. O tem so na nedavni seji spregovorili tudi člani Republiškega odbora za dejavnost zasebnega varovanja pri SKVNS.

Celoten članek, objavljen v 36. št. DE si lahko preberete na spodnjem linku:

skvns_varnostniknajimacetrtostopnjoizobrazbe_de_

SEJA PREDSEDSTVA SKVNS V SEVNICI

seja-p-skvns-v-sevnici-025

SKVNS je združil prijetno s koristnim in 20. sejo predsedstva pripravil v Sevnici v razširjeni sestav, kjer so udeleženci med drugim obiskali tudi Centralno čistilno napravo Sevnica.

Več : skvnsvsevnici_de_32_16_str9

PRENOVLJENA KOLEKTIVNA POGODBA ZA DEJAVNOST POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI

skvns-velenje-kp-041

Delavci, zaposleni v podjetjih za poslovanje z nepremičninami imajo prenovljeno oz. novo kolektivno pogodbo dejavnosti. Nova KPN jim nobene pravice, ki so jo imeli doslej, ni bistveno skrčila, prinesla pa jim je nekaj novih.

ODLAGANJE POGAJANJ NI NA MESTU

jul-avg-2016 038

Republiškemu odboru za zasebno varovanje pri SKVNS je v začetku leta uspelo s predstavniki delodajalskih organizacij skleniti delno kolektivno pogodbo za dejavnost zasebnega varovanja, ki varnostnikom zagotavlja določene pravice pri izplačevanju dodatkov k minimalni plači in drugih prejemkih. Preberi več …