Plačilo za delo – Vabimo na novo e-izobraževanje!

Sindikalna akademija ZSSS vabi na e-izobraževanje z naslovom Plačilo za delo, na katerem bo izvajalka Irena Vidic predstavila kaj plačilo za delo oziroma plača v širšem pomenu besede dejansko pomeni, iz česa je sestavljena, kaj mora vsebovati plačilna lista, kakšna je razlika med bruto in neto plačo, kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki in davki in podobno.

KAKO JE PKP 10 POSEGEL V IZRABO LETNEGA DOPUSTA

Objavljamo kratko pojasnilo o izrabi letnega dopusta po 10. protikoronskem paketu (PKP 10), ki je še posebej aktualna prav v teh dneh.

Pojasnilo…

ZSSS POZIVA K USKLADITVI POVRAČIL STROŠKOV ZA PREHRANO IN PREVOZ

ZSSS je skupaj z reprezentativnimi sindikalnimi centralami na Vlado in Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve posredovala poziv k uskladitvi povračil stroškov za prehrano in prevoz.

Preberi več…

OBRAZI SINDIKATA – ZVONKO HRIBERNIK

… je delal kot varnostnik 39 let. Začel je v času, ko je bilo po njegovih besedah delo varnostnika še spoštovano, zaključil pa v obdobju koronakrize, ko so se varnostniki še posebej znašli na udaru. Dolga leta je služboval na banki, potem v okviru podjetja Prosignal v pretovornem centru Pošte Slovenije, nazadnje pa v videonadzornem centru v celjskem Cetisu. Prekaljeni sindikalist doma iz Braslovč se je januarja letos sicer upokojil, a bo, kot obljublja, del sindikalnega gibanja ostal tudi kot upokojenec.

KLJUB OVIRAM NA POTI ODLOČNO NAPREJ

Nov mesec, nova redna seja republiškega odbora sindikata za dejavnost zasebnega varovanja, ki deluje pod okriljem Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS). Na seji so se zbrani posvetili aktualnim problemom in izzivom v panogi.

PREBERI CELOTEN ČLANEK …

ČLANICE IN ČLANE SINDIKATA TER ZAPOSLENE V DEJAVNOSTI ZASEBNEGA VAROVANJA VABIMO NA SREČANJE

Na podlagi pobude članov in sklepa Republiškega odbora sindikata za zasebno varovanje vabimo na srečanje člane sindikata in zaposlene v dejavnosti zasebnega varovanja. Srečanje bo potekalo v torek, 15. 2. 2022 s pričetkom ob 17. uri v KOPRU,  Tominčeva 7, v prostorih Regijske organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, Območje  Primorska in Notranjska.

VABILO

MINIMALNA PLAČA

Minister za delo, družino in socialne zadeve je določil novo višino minimalne plače 1.074,43 EUR, kar pomeni 4,9 % dvig minimalne plače ali za 50,19 EUR. Minister za delo ni prisluhnil sindikatom in je predlagal le zakonsko najnižji dvig minimalne plače, torej le v višini inflacije za leto 2021. Nova višina minimalne plače je objavljena v Uradnem listu št.: 6/2022

ZDAJ JE PRAVI ČAS!

Novo leto, stari problemi, a tudi jasna zavzetost sindikata, da zagrize v obstoječe izzive, bi lahko povzeli januarsko redno sejo republiškega odbora sindikata za dejavnost zasebnega varovanja, ki deluje pod okriljem Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS)

PREBERI CELOTEN ČLANEK – DE ŠT. 1 – 13.1.2022

OB KONCU LETA …

Spoštovane članice in člani hvala vsem in vsakemu posebej za sodelovanje, pomoč in podporo. Hvala za vse kar smo skupaj dobrega storili za Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije. Skupaj smo naredili veliko, okrepili smo naše vrste in to prinaša rezultate. Ostanimo še naprej povezani in solidarni, to je naša moč.

VESEL BOŽIČ TER SREČNO NOVO LETO 2022 IN OSTANITE ZDRAVI

Majda in Sebastijan

1 ODSTOTEK DOHODNINE LAHKO NAMENITE SINDIKATU KOMUNALE, VAROVANJA IN POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI SLOVENIJE

Konec leta je čas, da opozorimo tudi na možnost, ki jo ima vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino. Vsak namreč lahko 1 % svoje dohodnine nameni tudi Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije, kot upravičencu. S tem dejanjem boste podprli naša prizadevanja za izboljšanje socialnega in materialnega položaja zaposlenih v komunalni dejavnosti, dejavnosti zasebnega varovanja in dejavnosti poslovanja z nepremičninami Slovenije.

OBRAZEC

VESELI BOMO VAŠEGA POZITIVNEGA ODZIVA.

Izpolnjen obrazec pošljite na naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana