17. SREČANJE NEPREMIČNINSKIH ORGANIZACIJ

nepremičnine

Obveščamo vas, da bo letošnje poletno-jesensko srečanje nepremičninskih organizacij v petek, 9.9.2016 v Velenju. V okviru srečanja bo potekal tudi slavnostni podpis nove kolektivne pogodbe nepremičnin. Glavni organizator srečanja je letos Habit, d.o.o. Velenje, kot soorganizator skupaj z GZS-Zbornico za poslovanje z nepremičninami, sodeluje tudi SKVNS. Prilagamo vabilo, program in prijavnico. Se vidimo v Velenju.

17. srečanje (Vabilo in program)

PETICIJA PROTI PRIVATIZACIJI VODNIH VIROV

Na SKVNS se je obrnila skupina nemških študentov , ki se je seznanila s problematiko dostopa do vode. Aktiven pristop študentov s peticijo proti Svetu ZN za človekove pravice je zastavljen z jasno zahtevo, da se strogo nadzoruje in spoštuje človekove pravice pri dostopu do čiste pitne vode vsem.

Gre za velike apetite po dobičkih zahodnih korporacij s privatizacijo vodnih virov, kot npr. družba Nestlé, ki je pred nekaj meseci odprla podjetje s prodajo pitne vode v Etiopiji in Nigeriji. V državah, kjer je največ  ekstremnih vremenskih razmer in suše (pojav el Nino) in kjer ljudem najbolj primanjkuje dostop do pitne vode.   Preberi več …

KOLEKTIVNA POGODBA ZA DEJAVNOST POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI JE USKLAJENA

V SKVNS si že dalj časa zelo prizadevamo za sklenitev novih kolektivnih pogodb za vse tri dejavnosti, ki jih pokrivamo. Naša prizadevanja pa dajejo pozitivne rezultate, saj bomo po mnogih letih imeli sklenjene panožne kolektivne pogodbe za vse tri dejavnosti.

Nova kolektivna pogodba za dejavnost poslovanja z nepremičninami bo slovesno podpisana predvidoma septembra 2016.

Več:

KPZaNepremicninarjeUsklajenaSKVNS_DE_26_16_str9

32. TRADICIONALNA KOMUNALIADA LETOS V MARIBORU

Komunaliada 2016 026

Letošnja 32. tradicionalna Komunaliada, je potekala v petek, 3. in v soboto, 4. junija v Mariboru, pod organizacijo Mariborskega vodovoda, ki je ob tej priložnosti v petek pripravil svečano proslavo ob 115 letnici delovanja.

V soboto se je zbralo preko 2.600 udeležencev iz 66 komunalnih podjetij, ki so se pomerili v delovno športnih tekmovanjih. Po podelitvi pokalov najboljšim se je prijetno druženje nadaljevalo pozno v noč ob glasbi in odlični pogostitvi organizatorja.

Več: Komunaliada 2016

Rezultate športnih in delovnih tekmovanj najdete na priloženi povezavi:

KDAJ DO POPOLNE KOLEKTIVNE POGODBE ZA DEJAVNOST ZASEBNEGA VAROVANJA?

Na pobudo in povabilo SKVNS so se pred dnevi predstavniki republiškega odbora za zasebno varovanje sestali s predstavniki Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja in Združenja delodajalcev Slovenije.

Več o tem na priloženem linku:

KdajDoPopolneKP_ZasebnoVarovanj_DE_21_16_str9

ČESTITKE OB PRAZNIKU DELA IN VABLJENI NA PRVOMAJSKA SREČANJA PO SLOVENIJI

ZSSS_1Maj_Plakat_2016_thumb_medium250_0

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) skupaj s svojimi območnimi organizacijami vabi na tradicionalne prireditve ob 1. maju, prazniku dela, ki jih tudi v letu 2016 organiziramo v različnih delih države.

Letošnje vodilo prvomajskih prireditev ZSSS je »Skupaj delamo, skupaj praznujemo!«, s čimer želimo poudariti povezanost delavstva in tudi povezanost sindikalnih organizacij.

Živela 1. in 2. maj!

INFORMACIJE SKVNS 1/2016

SKVNS-Morav-Toplice 018

DVODNEVNO IZOBRAŽEVANJE ZA PREDSEDNIKE SINDIKATOV, ČLANE IZVRŠNIH ODBOROV IN ČLANE ORGANOV SKVNS TER SEKRETARJE OO SKVNS

Tradicionalno izobraževanje v organizaciji Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije je v letošnjem spomladanskem terminu potekalo v Moravskih Toplicah, in sicer 18. in 19. marca 2015. Na izobraževanju se je zbralo 46 naših predsednikov sindikatov, članov izvršnih odborov, članov organov SKVNS in sekretarjev OO SKVNS.  Preberi več …

22. MAREC SVETOVNI DAN VODE

FB_Post_Water_1_

Evropska zveza sindikatov javnih uslužbencev (EPSU) je ob 22. marcu, svetovnem dnevu voda, spomnila, da te dni mineva dve leti odkar so uradno predali skoraj 1,9 milijona podpisov podpore evropski državljanski pobudi “Voda in komunalna ureditev sta človekova pravica. Voda je javna dobrina in ne blago.”

V Sloveniji še ni zamrla iniciativa, da bi pravico do javne preskrbe z vodo vpisali v Ustavo RS.

Danes so organizatorji nameravali izvesti protestno akcijo, s katero bi opozorili na to iniciativo in neodzivnost evropske komisije, vendar so jo zaradi tragičnih dogodkov v Bruslju odpovedali.

NOVA PODJETNIŠKA KOLEKTIVNA POGODBA V MARIBORSKEM VODOVODU

Mariborski vodovod

Direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač in predsednik sindikata SKVNS v podjetju Milan Kočnik sta na začetku tedna podpisala novo podjetniško kolektivno pogodbo, ki je usklajena z novo panožno kolektivno pogodbo za komunalno dejavnost.

Več o tem: DE_11_16_KP_MariborskiVodovod_SKVNS_str5

RAZŠIRJENA VELJAVNOST KOLEKTIVNE POGODBE ZA DEJAVNOST ZASEBNEGA VAROVANJA

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je s sklepom št. 02047-1/2007-10 z dne 4.2.2016 ugotovilo razširjeno veljavnost celotne Kolektivne pogodbe za dejavnost zasebnega varovanja, sklenjene dne 22.1.2016, na vse delodajalce, ki imajo skladno z zakonom registrirano področje dejavnosti v okviru Standardne klasifikacije dejavnosti:

N80.1 Varovanje

N80.2 Nadzorovanje delovanja varovalnih sistemov

Sklep o razširjeni veljavnosti KP za dejavnost zasebnega varovanja