Arhiv novic

VARNOSTNIK NAJ IMA ČETRTO STOPNJO IZOBRAZBE

 

Na Centru RS za poklicno izobraževanje (CPI) potekajo aktivnosti za revizijo Kataloga strokovnih znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo za poklic varnostnika. O tem so na nedavni seji spregovorili tudi člani Republiškega odbora za dejavnost zasebnega varovanja pri SKVNS.

Celoten članek, objavljen v 36. št. DE si lahko preberete na spodnjem linku:

skvns_varnostniknajimacetrtostopnjoizobrazbe_de_

SEJA PREDSEDSTVA SKVNS V SEVNICI

seja-p-skvns-v-sevnici-025

 

SKVNS je združil prijetno s koristnim in 20. sejo predsedstva pripravil v Sevnici v razširjeni sestav, kjer so udeleženci med drugim obiskali tudi Centralno čistilno napravo Sevnica.

Več : skvnsvsevnici_de_32_16_str9

PRENOVLJENA KOLEKTIVNA POGODBA ZA DEJAVNOST POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI

skvns-velenje-kp-041

Delavci, zaposleni v podjetjih za poslovanje z nepremičninami imajo prenovljeno oz. novo kolektivno pogodbo dejavnosti. Nova KPN jim nobene pravice, ki so jo imeli doslej, ni bistveno skrčila, prinesla pa jim je nekaj novih.

Preberi več …

ODLAGANJE POGAJANJ NI NA MESTU

jul-avg-2016 038

Republiškemu odboru za zasebno varovanje pri SKVNS je v začetku leta uspelo s predstavniki delodajalskih organizacij skleniti delno kolektivno pogodbo za dejavnost zasebnega varovanja, ki varnostnikom zagotavlja določene pravice pri izplačevanju dodatkov k minimalni plači in drugih prejemkih. Preberi več …

17. SREČANJE NEPREMIČNINSKIH ORGANIZACIJ

nepremičnine

Obveščamo vas, da bo letošnje poletno-jesensko srečanje nepremičninskih organizacij v petek, 9.9.2016 v Velenju. V okviru srečanja bo potekal tudi slavnostni podpis nove kolektivne pogodbe nepremičnin. Glavni organizator srečanja je letos Habit, d.o.o. Velenje, kot soorganizator skupaj z GZS-Zbornico za poslovanje z nepremičninami, sodeluje tudi SKVNS. Prilagamo vabilo, program in prijavnico. Se vidimo v Velenju.

 

17. srečanje (Vabilo in program)

 

PETICIJA PROTI PRIVATIZACIJI VODNIH VIROV

 

 

Na SKVNS se je obrnila skupina nemških študentov , ki se je seznanila s problematiko dostopa do vode. Aktiven pristop študentov s peticijo proti Svetu ZN za človekove pravice je zastavljen z jasno zahtevo, da se strogo nadzoruje in spoštuje človekove pravice pri dostopu do čiste pitne vode vsem.

Gre za velike apetite po dobičkih zahodnih korporacij s privatizacijo vodnih virov, kot npr. družba Nestlé, ki je pred nekaj meseci odprla podjetje s prodajo pitne vode v Etiopiji in Nigeriji. V državah, kjer je največ  ekstremnih vremenskih razmer in suše (pojav el Nino) in kjer ljudem najbolj primanjkuje dostop do pitne vode.   Preberi več …

KOLEKTIVNA POGODBA ZA DEJAVNOST POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI JE USKLAJENA

 

V SKVNS si že dalj časa zelo prizadevamo za sklenitev novih kolektivnih pogodb za vse tri dejavnosti, ki jih pokrivamo. Naša prizadevanja pa dajejo pozitivne rezultate, saj bomo po mnogih letih imeli sklenjene panožne kolektivne pogodbe za vse tri dejavnosti.

Nova kolektivna pogodba za dejavnost poslovanja z nepremičninami bo slovesno podpisana predvidoma septembra 2016.

 

Več:

KPZaNepremicninarjeUsklajenaSKVNS_DE_26_16_str9

32. TRADICIONALNA KOMUNALIADA LETOS V MARIBORU

Komunaliada 2016 026 

Letošnja 32. tradicionalna Komunaliada, je potekala v petek, 3. in v soboto, 4. junija v Mariboru, pod organizacijo Mariborskega vodovoda, ki je ob tej priložnosti v petek pripravil svečano proslavo ob 115 letnici delovanja.

V soboto se je zbralo preko 2.600 udeležencev iz 66 komunalnih podjetij, ki so se pomerili v delovno športnih tekmovanjih. Po podelitvi pokalov najboljšim se je prijetno druženje nadaljevalo pozno v noč ob glasbi in odlični pogostitvi organizatorja.

 

Več: Komunaliada 2016

 

Rezultate športnih in delovnih tekmovanj najdete na priloženi povezavi:

https://komunaliada2016.si/portal/index.php/rezultati

 

KDAJ DO POPOLNE KOLEKTIVNE POGODBE ZA DEJAVNOST ZASEBNEGA VAROVANJA?

 

Na pobudo in povabilo SKVNS so se pred dnevi predstavniki republiškega odbora za zasebno varovanje sestali s predstavniki Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja in Združenja delodajalcev Slovenije.

 

Več o tem na priloženem linku:

KdajDoPopolneKP_ZasebnoVarovanj_DE_21_16_str9

ČESTITKE OB PRAZNIKU DELA IN VABLJENI NA PRVOMAJSKA SREČANJA PO SLOVENIJI

ZSSS_1Maj_Plakat_2016_thumb_medium250_0 

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) skupaj s svojimi območnimi organizacijami vabi na tradicionalne prireditve ob 1. maju, prazniku dela, ki jih tudi v letu 2016 organiziramo v različnih delih države.

Letošnje vodilo prvomajskih prireditev ZSSS je »Skupaj delamo, skupaj praznujemo!«, s čimer želimo poudariti povezanost delavstva in tudi povezanost sindikalnih organizacij. 

Živela 1. in 2. maj!

  Preberi več …

Strani: