Arhiv novic

ČLANEK IZ NOVOLETNE SEJE PREDSEDSTVA SKVNS

skvns-pred (10)

 

Na priloženem linku lahko preberete članek iz novoletne seje predsedstva in je objavljen v današnji številki Delavske enotnosti.

SKVNS_Predsedstvo_December2014 

VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO 2015

srečno 2015 

Spoštovani člani sindikata,

 

Smo v času, ko se oziramo nazaj po prehojeni poti v tem letu in sprejemamo zaveze za naprej. Zahvaljujeva se Vam za  vso pomoč, podporo, sodelovanje in zaupanje.

 

 Mirne  in  vesele praznične dni

in   naj   Vam  Novo  leto  2015

prinese  obilo  lepih  trenutkov,

zdravja, osebnega zadovoljstva

in delovnih uspehov.

 

Majda in Darja

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 8/2014

skvns-predsedstvo (14)

IZ SEJE PREDSEDSTVA SKVNS

Dne 17. 12. 2014 je potekala seja predsedstva SKVNS skupaj s člani vseh organov SKVNS in sekretarji območnih odborov SKVNS. Največ pozornosti smo na seji namenili našim najpomembnejšim aktivnostim: pogajanjem za sklenitev kolektivnih pogodb dejavnosti in izvajanju projekta »Ohranjanja in pridobivanja novih članov v SKVNS«.

V letu, ki se izteka, smo namreč največ naših aktivnosti in naše pozornosti namenili pogajanjem za sklenitev kolektivnih pogodb dejavnosti. Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije povezuje člane sindikatov, ki so zaposleni v treh povsem različnih dejavnostih. Preberi več …

ČLANEK S SEJE REPUBLIŠKEGA ODBORA ZA KOMUNALNO DEJAVNOST

SKVNS-odbor komunalnih dejavnosti Na priloženem linku lahko preberete članek iz zadnje številke Delavske enotnosti, ki se nanaša na odločitev Republiškega odbora za komunalno dejavnost v zvezi z pogajanji za KP komunalnih dejavnosti.

SKVNS_UltimatuSoRekliNe_str12_DE_42_14

PLAČILA ZA POSLOVNO USPEŠNOST: 13 PLAČA ALI BOŽIČNICA

13 PLAČA ALI BOŽIČNICA Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) poziva delodajalce, da v skladu z določili kolektivnih pogodb dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih, v novembru in decembru 2014, zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja (13. plača iz naslova uspešnosti poslovanja družbe). Preberi več …

4. PROBLEMSKA KONFERENCA ZBORNICE KOMUNALNEGA GOSPODARSTVA

img34446[1] 4. Problemska konferenca Zbornice komunalnega gospodarstva je potekala 25. in 26.9.2014 v Rogaški Slatini. Na spletni strani ZKG so objavljeni zanimivi prispevki, prezentacije in foto utrinki iz  Konference.  Preberi več …

MNENJE EVROPSKEGA EKONOMSKO-SOCIALNEGA ODBORA “VODA IN KOMUNALNA UREDITEV STA ČLOVEKOVA PRAVICA”

Water_SLEbg Evropsko-ekonomski socialni odbor je 9. septembra 2014 sklenil, da v skladu z 29. (2) členom poslovnika pripravi mnenje na lastno pobudo o naslednjem dokumentu: Sporočilo Komisije o evropski državljanski pobudi “Voda in komunalna ureditev sta človekova pravica! Voda je javna dobrina in ne blago!”.

Preberi več …

TRADICIONALNO IZOBRAŽEVANJE V SKVNS

DSC07318 V petek 10. in soboto 11.10.2014 smo v Fiesi izvedli tradicionalno izobraževanje za člane organov, sindikalne zaupnike, člane IO v podjetjih in sekretarje OO SKVNS. Udeleženci so se v lepem številu odzvali našemu povabilu.

Kolega Goran Lukič nam je v dopoldanskem času predstavil temo “Sindikalno gibanje skozi čas”. V popoldanskem času pa so udeleženci aktivno sodelovali v delavnici na temo “Osnove komuniciranja in pogajanj”, s poudarkom na optimalni komunikaciji med vodstvom in sindikatom podjetja. Delavnico je vodila predavateljica  Majda Šavko. Preberi več …

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 7/2014

        Water_SLEbg 

      POTEKA JAVNO POSVETOVANJE

 

   »VODA IN KOMUNALNA UREDITEV

     STA ČLOVEKOVA PRAVICA!

     VODA JE JAVNA DOBRINA IN NE BLAGO!«

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije je kot del Evropske zveze sindikatov javnih uslužbencev (EPSU) v preteklem letu na ravni Slovenije zbiral podpise in akcijo smo skupaj tudi uspešno izpeljali. Evropska zveza pa nas zdaj poziva, da si skupaj še naprej prizadevamo, da bodo cilji iz Evropske državljanske pobude tudi dejansko uresničeni.

Preberi več …

DEL DOHODNINE LAHKO NAMENITE SINDIKATU

SLIKA

V KOLIKOR ŠE NISTE PODARILI DELA SVOJE DOHODNINE, JO Z IZPOLNITVIJO  PRILOŽENEGA  OBRAZCA,  LAHKO  NAMENITE SINDIKATU KOMUNALE, VAROVANJA IN POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI  SLOVENIJE.

Izpolnjen obrazec vrnite na naš naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana. Hvala.

 

Obazec za donacijo dohodnine-.SKVNS

Strani: