Arhiv novic

ČLANEK S SEJE REPUBLIŠKEGA ODBORA ZA KOMUNALNO DEJAVNOST

SKVNS-odbor komunalnih dejavnosti Na priloženem linku lahko preberete članek iz zadnje številke Delavske enotnosti, ki se nanaša na odločitev Republiškega odbora za komunalno dejavnost v zvezi z pogajanji za KP komunalnih dejavnosti.

SKVNS_UltimatuSoRekliNe_str12_DE_42_14

PLAČILA ZA POSLOVNO USPEŠNOST: 13 PLAČA ALI BOŽIČNICA

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) poziva delodajalce, da v skladu z določili kolektivnih pogodb dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih, v novembru in decembru 2014, zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja (13. plača iz naslova uspešnosti poslovanja družbe). Preberi več …

4. PROBLEMSKA KONFERENCA ZBORNICE KOMUNALNEGA GOSPODARSTVA

img34446[1] 4. Problemska konferenca Zbornice komunalnega gospodarstva je potekala 25. in 26.9.2014 v Rogaški Slatini. Na spletni strani ZKG so objavljeni zanimivi prispevki, prezentacije in foto utrinki iz  Konference.  Preberi več …

MNENJE EVROPSKEGA EKONOMSKO-SOCIALNEGA ODBORA “VODA IN KOMUNALNA UREDITEV STA ČLOVEKOVA PRAVICA”

Water_SLEbg Evropsko-ekonomski socialni odbor je 9. septembra 2014 sklenil, da v skladu z 29. (2) členom poslovnika pripravi mnenje na lastno pobudo o naslednjem dokumentu: Sporočilo Komisije o evropski državljanski pobudi “Voda in komunalna ureditev sta človekova pravica! Voda je javna dobrina in ne blago!”.

Preberi več …

TRADICIONALNO IZOBRAŽEVANJE V SKVNS

DSC07318 V petek 10. in soboto 11.10.2014 smo v Fiesi izvedli tradicionalno izobraževanje za člane organov, sindikalne zaupnike, člane IO v podjetjih in sekretarje OO SKVNS. Udeleženci so se v lepem številu odzvali našemu povabilu.

Kolega Goran Lukič nam je v dopoldanskem času predstavil temo “Sindikalno gibanje skozi čas”. V popoldanskem času pa so udeleženci aktivno sodelovali v delavnici na temo “Osnove komuniciranja in pogajanj”, s poudarkom na optimalni komunikaciji med vodstvom in sindikatom podjetja. Delavnico je vodila predavateljica  Majda Šavko. Preberi več …

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 7/2014

        Water_SLEbg 

      POTEKA JAVNO POSVETOVANJE

 

   »VODA IN KOMUNALNA UREDITEV

     STA ČLOVEKOVA PRAVICA!

     VODA JE JAVNA DOBRINA IN NE BLAGO!«

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije je kot del Evropske zveze sindikatov javnih uslužbencev (EPSU) v preteklem letu na ravni Slovenije zbiral podpise in akcijo smo skupaj tudi uspešno izpeljali. Evropska zveza pa nas zdaj poziva, da si skupaj še naprej prizadevamo, da bodo cilji iz Evropske državljanske pobude tudi dejansko uresničeni.

Preberi več …

DEL DOHODNINE LAHKO NAMENITE SINDIKATU

SLIKA

V KOLIKOR ŠE NISTE PODARILI DELA SVOJE DOHODNINE, JO Z IZPOLNITVIJO  PRILOŽENEGA  OBRAZCA,  LAHKO  NAMENITE SINDIKATU KOMUNALE, VAROVANJA IN POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI  SLOVENIJE.

Izpolnjen obrazec vrnite na naš naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana. Hvala.

 

Obazec za donacijo dohodnine-.SKVNS

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 6/2014

Cres 

 Spoštovani članice in člani SKVNS

Za nami je prva polovica letošnjega leta in pred nami malce manj naporni dnevi. 

O naših aktivnostih smo večkrat poročali tudi v časopisu Zveze svobodnih sindikatov, v Delavski enotnosti. V zadnji številki Delavske enotnosti, ki ste jo oziroma jo boste prejeli na svoj domači naslov, boste našli več informacij o naših skupnih aktivnostih. Preberite. Veseli bomo tudi vašega odziva.

Vsekakor pa naše aktivnosti lahko spremljate tudi na naši spletni strani, https://sindikat-skvns.si/ Preberi več …

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 5/2014

GOSPODARSKA AGENDA ZA NOVO VLADO RS 2014

Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila svoja pričakovanja od nove vlade, samo nekaj »njihovih predlogov«:

– S posebnim zakonom naj se določi, da v letih 2014 in 2015 javno porabo v BDP znižamo za 1 odstotno točko na leto. Zdaj je ta delež približno 50-odstoten. Obenem naj se država zaveže, da bo vsako leto zvišala delež sredstev iz proračuna za nov razvojni zagon gospodarstva. Preberi več …

15. SREČANJE NEPREMIČNINSKIH ORGANIZACIJ

DSC02612

V petek, 13. junija 2014 se je v športnem parku Rogoza odvijalo 15. srečanje nepremičninskih organizacij. Glavni organizator srečanja je bila družba Staninvest d.o.o. iz Maribora, kot soorganizator pa je sodeloval SKVNS – Republiški odbor za poslovanje z nepremičninami in GZS- Zbornica za poslovanje z nepremičninami. Srečanje je zaznamoval pester športno-zabavni program, vesela družba, dobra kulinarična ponudba in izvrsten glasbeni program.

Na priloženem linku si lahko ogledte športne rezultate temovanj nepremičnincev: ŠPORTNE IGRE

 

Strani: