Arhiv novic

DEL DOHODNINE LAHKO NAMENITE SINDIKATU

SLIKA

V KOLIKOR ŠE NISTE PODARILI DELA SVOJE DOHODNINE, JO Z IZPOLNITVIJO  PRILOŽENEGA  OBRAZCA,  LAHKO  NAMENITE SINDIKATU KOMUNALE, VAROVANJA IN POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI  SLOVENIJE.

Izpolnjen obrazec vrnite na naš naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana. Hvala.

 

Obazec za donacijo dohodnine-.SKVNS

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 6/2014

Cres 

 Spoštovani članice in člani SKVNS

Za nami je prva polovica letošnjega leta in pred nami malce manj naporni dnevi. 

O naših aktivnostih smo večkrat poročali tudi v časopisu Zveze svobodnih sindikatov, v Delavski enotnosti. V zadnji številki Delavske enotnosti, ki ste jo oziroma jo boste prejeli na svoj domači naslov, boste našli več informacij o naših skupnih aktivnostih. Preberite. Veseli bomo tudi vašega odziva.

Vsekakor pa naše aktivnosti lahko spremljate tudi na naši spletni strani, https://sindikat-skvns.si/ Preberi več …

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 5/2014

GOSPODARSKA AGENDA ZA NOVO VLADO RS 2014

Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila svoja pričakovanja od nove vlade, samo nekaj »njihovih predlogov«:

– S posebnim zakonom naj se določi, da v letih 2014 in 2015 javno porabo v BDP znižamo za 1 odstotno točko na leto. Zdaj je ta delež približno 50-odstoten. Obenem naj se država zaveže, da bo vsako leto zvišala delež sredstev iz proračuna za nov razvojni zagon gospodarstva. Preberi več …

15. SREČANJE NEPREMIČNINSKIH ORGANIZACIJ

DSC02612

V petek, 13. junija 2014 se je v športnem parku Rogoza odvijalo 15. srečanje nepremičninskih organizacij. Glavni organizator srečanja je bila družba Staninvest d.o.o. iz Maribora, kot soorganizator pa je sodeloval SKVNS – Republiški odbor za poslovanje z nepremičninami in GZS- Zbornica za poslovanje z nepremičninami. Srečanje je zaznamoval pester športno-zabavni program, vesela družba, dobra kulinarična ponudba in izvrsten glasbeni program.

Na priloženem linku si lahko ogledte športne rezultate temovanj nepremičnincev: ŠPORTNE IGRE

 

30. TRADICIONALNA KOMUNALIADA V CELJU

IMG_4312-300x200[1]  30. Komunaliada, ki je potekala prejšnji konec tedna v Celju. Začela se je s strokovnim posvetom vodstvenih in strokovnih delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, ki je bil v petek, 6.7. Posvetu je sledilo odprtje razstave komunalne opreme, v soboto 7. junija pa se je več kot 2600 komunalnih delavcev pomerilo v delovnih in športnih igrah. Preberi več …

MAKSIMALNA ODGOVORNOST ZA MINIMALNO PLAČILO

V časopisu Večer je objavljen članek,  v katerem varnostniki opozarjajo na vedno bolj nezdržne razmere v panogi. Preberete ga lahko na priloženem linku.

Maksimalna_odgovornost_za_minimalno_plačilo

POMAGAJMO ŽRTVAM POPLAV V SRBIJI, BiH IN NA HRVAŠKEM

Število žrtev poplav na Balkanu se je po zadnjih podatkih povišalo na 49. V Beogradu so v strahu pred poplavnim valom Save, v BiH-u, kjer so poplave uničile 100.000 hiš, je brez pitne vode kar milijon ljudi.

Sava in Donava sta v Beogradu že zalili sprehajališče, glavno mesto pa na pravi poplavni val še čaka. Župan srbske prestolnice Siniša Mali je dejal, da so nasipi utrjeni, pripravljenih pa imajo 50.000 vreč s peskom.

Preberi več …

PRVOMAJSKA PRIREDITEV V GORNJI RADGONI-govornica Majda Marolt

20140430_215139 

Čestitke ob 1. maju – prazniku dela, čestitam tudi za 2. maj, še posebej ker je prav Zveza svobodnih sindikatov Slovenije uspela in s svojo odločnostjo ta praznik v celoti ohranila. Preberi več …

NOVINARSKA KONFERENCA “Zahtevamo delavske pravice v dejavnosti za zasebno varovanje”

nk-skvns-KP (38) 

Zahtevamo  delavske pravice v dejavnosti za zasebno varovanje!

Pozivamo k pričetku pogajanj za sprejem kolektivne pogodbe dejavnosti zasebnega varovanja

V dejavnosti zasebnega varovanja že kar nekaj let nimamo sklenjene kolektivne pogodbe. In v odsotnosti kolektivne pogodbe so se v istem času razmahnile delodajalske prakse, ki niso nikomur v čast. Plače so praviloma minimalne, tako kot se delovna zakonodaja praviloma krši in ne spoštuje. Prekomerno delo, neplačilo regresa in stroškov dela, veriženje pogodb za določen čas, človeka nevredni delovni pogoji. Preberi več …

PRVOMAJSKE PRIPREDITVE PO SLOVENIJI

  IMG_5935

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) skupaj s svojimi območnimi organizacijami vabi na tradicionalne prireditve ob 1. maju, prazniku dela, ki jih tudi v letu 2014 organiziramo v različnih delih države.

Preberi več …

Strani: