KOMUNALIADA 2013 ZELO USPEŠNA

DSC_0748 (3)Na 29. Komunaliadi v Krškem se je v soboto, 8. 6. 2013  zbralo na delovnem in športnem tekmovanju kar 66 ekip komunalnih podjetij iz vse Slovenije, skupno pa preko tri tisoč tekmovalcev in obiskovalcev. Komunalne igre je zjutraj na Stadionu Matije Gubca v Krškem z dvigom prapora odprl predsednik uprave družbe Kostak Krško in predsednik organizacijskega odbora Miljenko Muha.

Udeležence pa je med drugimi pozdravil tudi mag. Dušan Semolič, predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. V dopoldanskem delu je potekalo tekmovanje v kar 18 različnih športnih in delovnih disciplinah. Po podelitvi priznanj, ob 16. uri, pa je sledil družabni in zabavni del z Nušo Derenda in Ansamblom Saša Avsenika.

REGRES ZA LETNI DOPUST ZA LETO 2013 V KOMUNALNIH PODJETJIH

DSCN8126

Na podlagi podpisanega Aneksa št. 1 h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti za leto 2013, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS štev.: 4/2013 dne 18. 1. 2013 znaša regres za letni dopust za leto 2013 950,00 EUR oziroma pri delodajalcih z izgubo v preteklem poslovnem letu v višini 880 EUR.

Ob tem opozarjamo, da je v tem trenutku v podjetjih, v katerih je država ali občina neposredno ali posredno več kot 25 % lastnik premoženja mogoče izplačati regres za letni dopust za leto 2013 v višini minimalne plače, torej v višini 783,66 EUR. Preberi več …

ČLANEK OBJAVLJEN V 19. ŠTEVILKI DELAVSKE ENOTNOSTI

Komunalaida 002 Na priloženem linku si lahko preberete članek, v zvezi z izvedbo letošnje Komunaliade v Krškem, objavljen v 19. številki Delavske enotnosti.

SKVNS-KOstak-Krsko-komunaliada

ČLANEK OBJAVLJEN V 17. ŠTEVILKI DELAVSKE ENOTNOSTI

IMG_0776Na priloženem linku si lahko preberete članek, ki smo jih objavili v 17. št. Delavske enotnosti.

DE_17_13_str8-9

TRADICIONALNO PRVOMAJSKO SREČANJE NA KRIŽNI GORI

IMG_5935

Čestitke ob 1. maju – prazniku dela, čestitke tudi za 2. maj, še posebej ker je prav Zveza svobodnih sindikatov Slovenije uspela in s svojo odločnostjo ta praznik v celoti ohranila. Praznik dela, praznik delavskih pravic in delavske solidarnosti, je praznik, ki mu nobena družbena ureditev ne spreminja in ne zmanjšuje pomena. Nasprotno – tragične usode delavcev, stiske brezposelnih na eni strani in na drugi strani bogato življenje tistih, ki jim je dano besedo delavec izgovoriti le zato, da bi dosegli večje dobičke, je realnost.

IZJAVA ZA JAVNOST

DSC01209Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije ne more in ne sme podpreti dejanja varnostnika Boruta Hriberška, hkrati pa izpostavljamo  stisko zaposlenih v dejavnosti zasebnega varovanja, ki izhaja iz dejstva, da delavci prejemajo izjemno nizke plače.

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 4/2013

Water_SLEbg

ZBIRAMO PODPISE EVROPSKE DRŽAVLJANSKE POBUDE

»VODA IN KOMUNALNA UREDITEV STA ČLOVEKOVA PRAVICA! VODA JE JAVNA DOBRINA IN NE BLAGO!«

To je bil poziv, s katerim smo Vas, člane SKVNS in širšo javnost pozivali
k podpisu Evropske državljanske pobude, katere cilj je doseči univerzalni
dostop do vode in komunalne ureditve ter zavarovanje omejenih javnih vodnih
virov za prihodnje generacije. Preberi več …

VODO JE TREBA ZAŠČITITI Z USTAVO

DSC00886 (2)

Generalna skupščina Združenih narodov je leto 2013 razglasila za MEDNARODNO LETO SODELOVANJA NA PODROČJU VODA.

Na novinarski združenja civilnodružbenih organizacij konferenci Koalicije solidarnih, 21. 3. 2013, so predstavniki Gibanja za dostojno delo in socialno družbo (Marko Funkl), Koordinacijskega odbora kulture Slovenije (Igor Koršič), Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (Dušan Semolič),

INFORMACIJE SKVNS ŠT. 3/2013

DSCN8126

REFORMA TRGA DELA JE SPREJETA

V Državnem zboru je bila potrjena reforma trga dela z veliko večino glasov poslancev. V prejšnjem tednu je bil namreč sprejet novi Zakon o delovnih    razmerjih  in  spremembe Zakona o urejanju trga dela. Sindikati smo se v pogajanjih ves čas zavzemali za rešitve v smeri zmanjšanja segmentacije na trgu dela,  delodajalci pa za ukrepe v smeri predvsem zmanjšanja stroškov dela, večje prožnosti trga dela.

AKCIJA ZBIRANJA PODPISOV V ZASAVJU

DSC02061 V soboto je v Zagorju na osrednji tržnici potekala akcija zbiranja podpisov za vodo v okviru društva Eko krog in tabornikov iz rodu Polde Eberl Jamski. Odziv  obiskovalcev je bil-glede na število zbranih podpisov odličen.