Arhiv novic

PODPISANA TARIFNA PRILOGA H KOLEKTIVNI POGODBI KOMUNALNIH DEJAVNOSTI

V torek, 18. 10. 2022 je bila podpisana Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti.

 

Novopodpisana Tarifna priloga h KP KD prinaša s 1. 10. 2022 povračilo stroškov za prehrano v višini 7,96 EUR in vračilo povračilo stroškov prihoda in odhoda – kilometrina 0,21 EUR ter 10 % povečanje plač in regres za letni dopust v letu 2023 najmanj v višini 1.400,00 EUR.

TARIFNA PRILOGA H KP KD – 18.10.2022

IZOBRAŽEVANJE SKVNS – MED NUJNOSTJO IN SORAZMERNOSTJO

V Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) jeseni delajo s polno paro. Pred kratkim so organizirali svoje novo jesensko izobraževanje, na redni seji pa se je zbral tudi republiški odbor sindikata za dejavnost zasebnega varovanja, ki je del SKVNS.

PREBERI CELOTEN ČLANEK…

Šolski koledar 2022 / 23 bo nekoliko drugačen, kot smo bili vajeni

Šola je pred vrati, njen koledar pa pomembno vpliva tudi na planiranje dela oziroma dopustov v organizacijah. Letošnji šolski koledar bo še nekoliko drugačen.

VEČ V ČLANKU NA TEJ POVEZAVI

 

DOPUST ZA SPREMSTVO PRVOŠOLČKA NA PRVI ŠOLSKI DAN – KAKO, KDAJ, KDO …

PREBERI VEČ …

 

Jeseni nov izračun minimalnih življenjskih stroškov, kaj pa višja minimalna plača?

7. 7. 2022 je ZSSS na Vlado Republike Slovenije poslala ponovni poziv za izredno uskladitev minimalne plače kot odgovor na vse večjo draginjo in inflacijo. Vlada je sprejela sklep, po katerem bo nov izračun nove višine minimalnih življenjskih stroškov pripravljen v jeseni, na podlagi tega pa se bo odločalo tudi o morebitni spremembi višine minimalne plače. Odgovor vlade si v celoti lahko preberete TUKAJ.

Podpiramo in pozdravljamo spremembe ter dopolnitve zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

V zvezi s spremembami in dopolnitvami zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, o katerih poslušamo v zadnjih dneh, je treba omeniti, da jih v ZSSS vsekakor pozdravljamo.

 

PREBERI VEČ …

KONČNO SPET DOČAKALI KOMUNALIADO

Zbrane je pozdravila tudi predsednica ZSSS Lidija Jerkič, štafeto organizacije naslednje Komunaliade pa je že prevzel Koper, kjer bo dogodek potekal naslednje leto.

 

PREBERI VEČ …

Kaj storiti ob visokih temperaturah na delovnem mestu? Delimo napotke inšpektorata za delo

Strokovna služba ZSSS za varnost in zdravje pri delu je opozorila na aktualne, letošnje napotke inšpektorata z delo o »ukrepih delodajalca ob visokih temperaturah na delovnem mestu«. Spet je namreč tisti čas v letu, ko lahko na naših delovnih mestih kaj hitro postane peklensko vroče.

PREBERI VEČ …

SKVNS PREKRIŽARIL VSO SLOVENIJO

V prvi polovici letošnjega leta je Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) po vsej državi organiziral seje območnih odborov, na katerih so članice in člani razpravljali o aktualnih dogodkih in predstavili težave, s katerimi se soočajo pri svojem delu.

PREBERI VEČ …

OD VČLANJEVANJA DO DAVČNE REFORME IN KOLEKTIVNIH POGODB

Na začetku maja je Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) v Ankaranu organiziral svoje tradicionalno izobraževanje, ki je bilo tudi tokrat dobro obiskano.

 

PREBERI CELOTEN ČLANEK …

 

DOBIMO SE V JESENICAH! ZSSS NA TEDNIH VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Življenje je učenje. Od rojstva naprej se učimo, pridobivamo novo znanje in spretnosti. Trenutno po vsej Sloveniji potekajo Tedni vseživljenjskega učenja, ki jih Andragoški center Slovenije skupaj z različnimi izobraževalnimi ustanovami in v sodelovanju z drugimi organizacijami prireja že sedemindvajseto leto.

 

Del Tednov vseživljenjskega učenja pa bo tudi dogodek Parada učenja 2022, ki bo v sredo, 25. maja, od 14:00 do 18:00, potekala tudi na Jesenicah, kjer bo v okviru Muzeja na prostem na eni od stojnic prisotna tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Vabljeni mimo!

Strani: