Arhiv novic

KOMUNALIADA 2022

Letošnje komunaliade, ki bo potekala med 10.6. in 11.6.2022 v Celju, se bo udeležilo več kot 2.700 udeležencev iz 72 komunalnih podjetij. Dne 10.5.2022 je bil izveden javni žreb vrstnega reda tekmovalnih ekip. Rezultati žreba in druge aktualne informacije so objavljene na spletni strani:

komunaliada2022.si

 

Organizatorji komunaliade obljubljajo zabavno in zanimivo merjenje delovnih in športnih moči ter pester spremljevalni program.

 

SE VIDIMO V CELJU!

ZA NIČ SMRTI, POVEZANIH Z DELOM! – 28. APRILA SE SPOMINJAMO MRTVIH IN BORIMO ZA ŽIVE

28. april je mednarodni delavski dan spomina, žalovanja in akcije za delavce, ki so bili v preteklem letu ubiti, invalidizirani, poškodovani ali so poklicno oboleli na svojem delovnem mestu. Geslo 28. aprila je: »Spominjaj se mrtvih, bori se za žive!« V ZSSS žalujemo za vsemi v letu 2021 umrlimi zaradi nezgod pri delu in poklicnih bolezni ter njihovim družinam in sodelavcem izražamo sožalje!

PREBERI VEČ …

KRESOVI, MLAJI, SINDIKALNI NAGOVORI … – PO DVEH LETIH SE VRAČAJO PRVOMAJSKE PROSLAVE

Za nami je izredno neprijazen čas, čas epidemije, čas različnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z Korona virusom, vendar pa 1. maj je in ostaja praznik delavk in delavcev, praznik delavskih pravic. 1. maj je simbol boja za delavske in socialne pravice in je spomin na dogodke, ki so se zgodili v začetku maja 1886 v Chicagu.

NAGOVOR PREDSEDNICE SKVNS

PRIREDITVE ZSSS OB PRAZNIKU DELA

KOMUNALIADA 2022

 

Po dveh letih se ponovno vrača KOMUNALIADA – srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije!

 

Komunaliada 2022 bo potekala v Celju, v soboto, 11.6.2022.

 

Veselimo se snidenja!

 

POVABILO SKVNS

Plačilo za delo – Vabimo na novo e-izobraževanje!

Sindikalna akademija ZSSS vabi na e-izobraževanje z naslovom Plačilo za delo, na katerem bo izvajalka Irena Vidic predstavila kaj plačilo za delo oziroma plača v širšem pomenu besede dejansko pomeni, iz česa je sestavljena, kaj mora vsebovati plačilna lista, kakšna je razlika med bruto in neto plačo, kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki in davki in podobno.

PREBERI VEČ …

KAKO JE PKP 10 POSEGEL V IZRABO LETNEGA DOPUSTA

Objavljamo kratko pojasnilo o izrabi letnega dopusta po 10. protikoronskem paketu (PKP 10), ki je še posebej aktualna prav v teh dneh.

Pojasnilo…

ZSSS POZIVA K USKLADITVI POVRAČIL STROŠKOV ZA PREHRANO IN PREVOZ

ZSSS je skupaj z reprezentativnimi sindikalnimi centralami na Vlado in Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve posredovala poziv k uskladitvi povračil stroškov za prehrano in prevoz.

 Preberi več…

OBRAZI SINDIKATA – ZVONKO HRIBERNIK

… je delal kot varnostnik 39 let. Začel je v času, ko je bilo po njegovih besedah delo varnostnika še spoštovano, zaključil pa v obdobju koronakrize, ko so se varnostniki še posebej znašli na udaru. Dolga leta je služboval na banki, potem v okviru podjetja Prosignal v pretovornem centru Pošte Slovenije, nazadnje pa v videonadzornem centru v celjskem Cetisu. Prekaljeni sindikalist doma iz Braslovč se je januarja letos sicer upokojil, a bo, kot obljublja, del sindikalnega gibanja ostal tudi kot upokojenec.

PREBERI VEČ …

 

KLJUB OVIRAM NA POTI ODLOČNO NAPREJ

Nov mesec, nova redna seja republiškega odbora sindikata za dejavnost zasebnega varovanja, ki deluje pod okriljem Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS). Na seji so se zbrani posvetili aktualnim problemom in izzivom v panogi.

PREBERI CELOTEN ČLANEK …

 

ČLANICE IN ČLANE SINDIKATA TER ZAPOSLENE V DEJAVNOSTI ZASEBNEGA VAROVANJA VABIMO NA SREČANJE

 

Na podlagi pobude članov in sklepa Republiškega odbora sindikata za zasebno varovanje vabimo na srečanje člane sindikata in zaposlene v dejavnosti zasebnega varovanja. Srečanje bo potekalo v torek, 15. 2. 2022 s pričetkom ob 17. uri v KOPRU,  Tominčeva 7, v prostorih Regijske organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, Območje  Primorska in Notranjska.

VABILO

Strani: