PLAČNI SISTEM MORA BITI POŠTEN, PREGLEDEN IN ENOSTAVEN

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami (SKVNS) ostro nasprotuje vsakršnemu poskusu zamrznitve zakona o minimalni plači in se pridružuje iniciativi, ki je bila sprejeta na zadnji seji predsedstva ZSSS, da sindikati takoj pričnejo priprave na nadaljnje sindikalne aktivnosti, po potrebi tudi na splošno stavko. Pri tem gredo še dlje, prav predsednica SKVNS Majda Marolt je namreč predsedstvu ZSSS predlagala zakonsko ureditev najnižje osnovne plače v višini minimalne plače.

PREBERI CELOTEN ČLANEK

OB KONCU LETA

Za nami je precej drugačno leto, kot smo bili vajeni. Praznični dnevi pa so tu, običajno polni lepih doživetij, veselih pričakovanj in obdarovanj. Letos žal malo drugačen, saj epidemija korona virusa še kar vztraja in vpliva na naše življenje. Vsi skupaj pogrešamo predvsem druženja in naša srečanja ter iskreno želimo, da bo drugo leto drugače.

Hvala za sodelovanje, podporo in pomoč.

Ostanite zdravi in v letu 2021 naj vas in vse vaše bližnje spremljajo ustvarjalne ideje, modre odločitve in brezmejna sreča.

Majda in Sebastijan

Neusklajeni so ostali nekateri ključni členi – Sindikalne centrale po zaključku pogajanj o PKP7

V ponedeljek, 14. decembra, je z delom zaključila pogajalska skupina Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), ki je usklajevala besedilo predloga sedmega protikoronskega paketa.

Sporocilo za javnost reprezentativnih sindikalnih central, članic ESS

ČLOVEKOVE PRAVICE SO DELAVSKE PRAVICE! – ZA DOSTOJNO PLAČILO IN VARNO DELOVNO OKOLJE

Poziv Zveze svobodnih sindikatov Slovenije poslankam in poslancem državnega zbora

10. DECEMBER, DAN ČLOVEKOVIH PRAVIC

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije pripravlja v okviru svoje Sindikalne akademije serijo webinarjev oziroma krajših spletnih seminarjev o različnih aktualnih temah.

Vabljeni!

ZSSS izobražuje: predstavljamo serijo webinarjev ob svetovnem dnevu človekovih pravic – Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

JAVNO PISMO MINISTRSTVU ZA DELO: OPREDELITE SE DO PREDLOGOV O ZAMRZNITVI MINIMALNE PLAČE!

Delimo javno pismo, ki smo ga poslali na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in v katerem pozivamo, naj se ministrstvo nemudoma opredeli do predlogov zamrznitve minimalne plače, stopi v bran delavkam in delavcem ter začne spoštovati socialne partnerje in socialni dialog.

JAVNO PISMO

NE POZABIMO NA DELAVKE IN DELAVCE! – ZSSS POZIVA K IZPLAČILU TRINAJSTE PLAČE

Letošnje leto je zaznamovano z epidemijo bolezni Covid-19 in kot tako drugačno od prejšnjih. A ne glede na to Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) tako kot vsako leto poziva delodajalce, naj v skladu z določili kolektivnih pogodb dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih zagotovijo delavkam in delavcem izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja.

pobuda za izplačilo 13_plače

V primeru zamrznitve minimalne plače referendum! – Poziv poslankam in poslancem državnega zbora

Objavljamo poziv reprezentativnih sindikalnih central, članic Ekonomsko-socialnega sveta, ki je bil poslan poslankam in poslancem državnega zbora in v katerem ostro nasprotujemo kakršnikoli ideji o zamrznitvi minimalne plače.

Poziv-poslancem-glede-minimalne-place-PKP6_sindikalne-centrale

VARNOSTNIKI SO V SREDIŠČU SPOPADA Z EPIDEMIJO

V Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) pričakujejo tudi v času razglasitve epidemije nalezljive bolezni covid-19 spoštovanje pravic delavcev, socialni dialog in angažiranje vseh pristojnih za vzpostavitev dostojnega odnosa do vseh zaposlenih.

PREBERI CELOTEN ČLANEK

VLADA SE JE ZAVEZALA K SPOŠTOVANJU PRAVIL, TODA ŠESTI PROTIKORONSKI PAKET JE ŠE VEDNO SPREJELA BREZ SOCIALNEGA DIALOGA

Včeraj so socialni partnerji nadaljevali pretekli teden prekinjeno sejo Ekonomsko-socialnega sveta (ESS). Ta je bila prekinjena, ker vlada na njej ni zagotovila prisotnosti ministrov, pristojnih za obravnavane problematike. Sindikati so namreč zaradi nezadostne ravni socialnega dialoga zahtevali sprejetje sklepov, s katerimi bi preprečili samovoljno ravnanje vladnih predstavnikov mimo pravil ESS.