Arhiv novic

MINIMALNA PLAČA

 

Minister za delo, družino in socialne zadeve je določil novo višino minimalne plače 1.074,43 EUR, kar pomeni 4,9 % dvig minimalne plače ali za 50,19 EUR. Minister za delo ni prisluhnil sindikatom in je predlagal le zakonsko najnižji dvig minimalne plače, torej le v višini inflacije za leto 2021. Nova višina minimalne plače je objavljena v Uradnem listu št.: 6/2022

 

ZDAJ JE PRAVI ČAS!

Novo leto, stari problemi, a tudi jasna zavzetost sindikata, da zagrize v obstoječe izzive, bi lahko povzeli januarsko redno sejo republiškega odbora sindikata za dejavnost zasebnega varovanja, ki deluje pod okriljem Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS)

PREBERI CELOTEN ČLANEK – DE ŠT. 1 – 13.1.2022

OB KONCU LETA …

Spoštovane članice in člani hvala vsem in vsakemu posebej za sodelovanje, pomoč in podporo. Hvala za vse kar smo skupaj dobrega storili za Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije. Skupaj smo naredili veliko, okrepili smo naše vrste in to prinaša rezultate. Ostanimo še naprej povezani in solidarni, to je naša moč. 

 

VESEL BOŽIČ TER SREČNO NOVO LETO 2022 IN OSTANITE ZDRAVI

 

Majda in Sebastijan

1 ODSTOTEK DOHODNINE LAHKO NAMENITE SINDIKATU KOMUNALE, VAROVANJA IN POSLOVANJA Z NEPREMIČNINAMI SLOVENIJE

 

Konec leta je čas, da opozorimo tudi na možnost, ki jo ima vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino. Vsak namreč lahko 1 % svoje dohodnine nameni tudi Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije, kot upravičencu. S tem dejanjem boste podprli naša prizadevanja za izboljšanje socialnega in materialnega položaja zaposlenih v komunalni dejavnosti, dejavnosti zasebnega varovanja in dejavnosti poslovanja z nepremičninami Slovenije.

PREBERI VEČ …

OBRAZEC

VESELI BOMO VAŠEGA POZITIVNEGA ODZIVA.

 

Izpolnjen obrazec pošljite na naslov: SKVNS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

 

SINDIKALNA ZMAGA! USTAVNO SODIŠČE RAZVELJAVILO DOLOČBE GLEDE UPOKOJEVANJE STAREJŠIH DELAVK IN DELAVCEV

Vladajoča koalicija je z lanskim sprejemom sedmega protikoronskega paketa (PKP7) ter določb o upokojevanju starejših delavk in delavcev posegla v zakon o delovnih razmerjih, in sicer tako, da je vanj umestila prisilno odpuščanje starejših zaposlenih brez razloga. Z drugimi besedami: šlo je za sporna določila o prisilnem upokojevanju brez utemeljenega razloga, ko zaposleni izpolnijo pogoje za starostno upokojitev (praviloma pri starosti 60 let in 40 letih delovne dobe). Temu smo ostro nasprotovali tudi v SKVNS. Vložili smo tudi tožbo zoper odpoved pogodbe o zaposlitvi predsednici sindikat v komunalnem podjetju, ki jo je prejela na podlagi te sporne določbe. Skupaj z ZSSS smo ves čas opozarjali, da je tak ukrep neustaven in diskriminatoren.

 

Preberi več: https://zsss.si/pomembna-sindikalna-zmaga-1712/

NE POZABIMO NA DELAVKE IN DELAVCE! – ZSSS POZIVA K IZPLAČILU TRINAJSTE PLAČE

 

Tudi letošnje leto močno zaznamuje Covid-19. A ne glede na to Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) tako kot vsako leto poziva delodajalce, naj v skladu z določili kolektivnih pogodb dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih zagotovijo delavkam in delavcem izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja.

Poziv za izplačilo poslovne uspešnosti_2021

 

ČLANE SINDIKATA IN ZAPOSLENE V DEJAVNOSTI ZASEBNEGA VAROVANJA VABIMO NA TRADICIONALNA LETNA SREČANJA

 

Na srečanjih želimo med drugim predstaviti predlog Kolektivne pogodbe za dejavnost zasebnega varovanja, ki je bil izoblikovan na zadnji seji Republiškega odbora in posredovan Zbornici za razvoj slovenskega zasebnega varovanja.

 

Srečanje pa bo tudi priložnost, da nas povprašate o delovanju Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije.

VABILO

Z NOVO KOLEKTIVNO POGODBO ŽELIJO UREDITI STANJE

Na septembrski seji republiškega odbora sindikata dejavnosti zasebnega varovanja, ki deluje pod okriljem Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS), so sprejeli predlog celovite kolektivne pogodbe za dejavnost zasebnega varovanja, ki ga želijo sedaj uskladiti tudi z Zbornico za razvoj slovenskega zasebnega varovanja.

 

PREBERI CELOTEN ČLANEK

KAJ PRINAŠA NOVA KOLEKTIVNA POGODBA?

Pred kratkim smo že poročali, da so socialni partnerji, na delavski strani seveda tudi naš Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS), podpisali novo kolektivno pogodbo komunalnih dejavnosti, ki bo veljala naslednjih pet let. O tem, kaj prinaša, smo na kratko pobarali strokovna sodelavca ZSSS Matijo Drmoto in Ireno Vidic.

PREBERI VEČ …

IZOBRAŽEVANJE V KRANJSKI GORI DOBRO OBISKANO

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije je za svoje sindikalne zaupnike dne 2.7. in 3.7.2021 pripravil izobraževalni seminar, na katerem se je zbralo okoli 50 sindikalnih zaupnikov. V dopoldanskem času sta Boštjan Medik, generalni sekretar ZSSS in Andrej Zorko, izvršni sekretar za pravno področje pri ZSSS predstavila aktivnosti ZSSS. V popoldanskem času pa sta osrednjo temo letošnjega seminarja “Novosti Kolektivne pogodbe Komunalne dejavnosti” predstavila Matija Drmota, samostojni svetovalec za pravno področje pri ZSSS in Irena Vidic, strokovna sodelavka za ekonomsko področje pri ZSSS.

Gradivo s seminarja: »Novosti, ki jih prinaša novosklenjena KP KD«

 

Strani: