Ne pozabite na delavke in delavce! Pobuda ZSSS za izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja

V ZSSS tako kot vsako leto ob tem času pozivamo delodajalce, naj novembra in decembra letos delavkam in delavcem zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja (trinajsta plača, božičnica, letna nagrada ipd.), v skladu z ureditvijo v kolektivnih pogodbah oziroma splošnih aktih delodajalca.

Poziv za izplačilo poslovne uspešnosti_2022

Zaupajte nam svojo zgodbo: pripravili smo anketo o spolnem in drugem nadlegovanju ter trpinčenju v delovnem okolju

V ZSSS smo pripravili kratko anketo o prisotnosti spolnega in drugega nadlegovanja ter trpinčenja v delovnem okolju. Vljudno vas vabimo k sodelovanju, vaši odgovori pa nam bodo v pomoč pri oblikovanju nadaljnjih aktivnosti in ukrepov za spoštljiva delovna mesta brez nadlegovanja in trpinčenja.

POVEZAVA …

V KOMUNALNI DEJAVNOSTI BODO PLAČE VIŠJE

Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) dela s polno paro. Prejšnji mesec so dosegli pomemben dogovor v komunalni dejavnosti, na podlagi katerega se bo delavkam in delavcem za deset odstotkov zvišala plača, ne popuščajo pa tudi v drugih panogah, ki jih pokrivajo.

PODPISANA TARIFNA PRILOGA H KOLEKTIVNI POGODBI KOMUNALNIH DEJAVNOSTI

V torek, 18. 10. 2022 je bila podpisana Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti.

Novopodpisana Tarifna priloga h KP KD prinaša s 1. 10. 2022 povračilo stroškov za prehrano v višini 7,96 EUR in vračilo povračilo stroškov prihoda in odhoda – kilometrina 0,21 EUR ter 10 % povečanje plač in regres za letni dopust v letu 2023 najmanj v višini 1.400,00 EUR.

TARIFNA PRILOGA H KP KD – 18.10.2022

IZOBRAŽEVANJE SKVNS – MED NUJNOSTJO IN SORAZMERNOSTJO

V Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) jeseni delajo s polno paro. Pred kratkim so organizirali svoje novo jesensko izobraževanje, na redni seji pa se je zbral tudi republiški odbor sindikata za dejavnost zasebnega varovanja, ki je del SKVNS.

PREBERI CELOTEN ČLANEK…

Šolski koledar 2022 / 23 bo nekoliko drugačen, kot smo bili vajeni

Šola je pred vrati, njen koledar pa pomembno vpliva tudi na planiranje dela oziroma dopustov v organizacijah. Letošnji šolski koledar bo še nekoliko drugačen.

VEČ V ČLANKU NA TEJ POVEZAVI

DOPUST ZA SPREMSTVO PRVOŠOLČKA NA PRVI ŠOLSKI DAN – KAKO, KDAJ, KDO …

Jeseni nov izračun minimalnih življenjskih stroškov, kaj pa višja minimalna plača?

7. 7. 2022 je ZSSS na Vlado Republike Slovenije poslala ponovni poziv za izredno uskladitev minimalne plače kot odgovor na vse večjo draginjo in inflacijo. Vlada je sprejela sklep, po katerem bo nov izračun nove višine minimalnih življenjskih stroškov pripravljen v jeseni, na podlagi tega pa se bo odločalo tudi o morebitni spremembi višine minimalne plače. Odgovor vlade si v celoti lahko preberete TUKAJ.

Podpiramo in pozdravljamo spremembe ter dopolnitve zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

V zvezi s spremembami in dopolnitvami zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, o katerih poslušamo v zadnjih dneh, je treba omeniti, da jih v ZSSS vsekakor pozdravljamo.

KONČNO SPET DOČAKALI KOMUNALIADO

Zbrane je pozdravila tudi predsednica ZSSS Lidija Jerkič, štafeto organizacije naslednje Komunaliade pa je že prevzel Koper, kjer bo dogodek potekal naslednje leto.

Kaj storiti ob visokih temperaturah na delovnem mestu? Delimo napotke inšpektorata za delo

Strokovna služba ZSSS za varnost in zdravje pri delu je opozorila na aktualne, letošnje napotke inšpektorata z delo o »ukrepih delodajalca ob visokih temperaturah na delovnem mestu«. Spet je namreč tisti čas v letu, ko lahko na naših delovnih mestih kaj hitro postane peklensko vroče.