Podpiramo in pozdravljamo spremembe ter dopolnitve zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

V zvezi s spremembami in dopolnitvami zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, o katerih poslušamo v zadnjih dneh, je treba omeniti, da jih v ZSSS vsekakor pozdravljamo.

KONČNO SPET DOČAKALI KOMUNALIADO

Zbrane je pozdravila tudi predsednica ZSSS Lidija Jerkič, štafeto organizacije naslednje Komunaliade pa je že prevzel Koper, kjer bo dogodek potekal naslednje leto.

Kaj storiti ob visokih temperaturah na delovnem mestu? Delimo napotke inšpektorata za delo

Strokovna služba ZSSS za varnost in zdravje pri delu je opozorila na aktualne, letošnje napotke inšpektorata z delo o »ukrepih delodajalca ob visokih temperaturah na delovnem mestu«. Spet je namreč tisti čas v letu, ko lahko na naših delovnih mestih kaj hitro postane peklensko vroče.

SKVNS PREKRIŽARIL VSO SLOVENIJO

V prvi polovici letošnjega leta je Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) po vsej državi organiziral seje območnih odborov, na katerih so članice in člani razpravljali o aktualnih dogodkih in predstavili težave, s katerimi se soočajo pri svojem delu.

OD VČLANJEVANJA DO DAVČNE REFORME IN KOLEKTIVNIH POGODB

Na začetku maja je Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) v Ankaranu organiziral svoje tradicionalno izobraževanje, ki je bilo tudi tokrat dobro obiskano.

PREBERI CELOTEN ČLANEK …

DOBIMO SE V JESENICAH! ZSSS NA TEDNIH VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Življenje je učenje. Od rojstva naprej se učimo, pridobivamo novo znanje in spretnosti. Trenutno po vsej Sloveniji potekajo Tedni vseživljenjskega učenja, ki jih Andragoški center Slovenije skupaj z različnimi izobraževalnimi ustanovami in v sodelovanju z drugimi organizacijami prireja že sedemindvajseto leto.

Del Tednov vseživljenjskega učenja pa bo tudi dogodek Parada učenja 2022, ki bo v sredo, 25. maja, od 14:00 do 18:00, potekala tudi na Jesenicah, kjer bo v okviru Muzeja na prostem na eni od stojnic prisotna tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Vabljeni mimo!

KOMUNALIADA 2022

Letošnje komunaliade, ki bo potekala med 10.6. in 11.6.2022 v Celju, se bo udeležilo več kot 2.700 udeležencev iz 72 komunalnih podjetij. Dne 10.5.2022 je bil izveden javni žreb vrstnega reda tekmovalnih ekip. Rezultati žreba in druge aktualne informacije so objavljene na spletni strani:

komunaliada2022.si

Organizatorji komunaliade obljubljajo zabavno in zanimivo merjenje delovnih in športnih moči ter pester spremljevalni program.

SE VIDIMO V CELJU!

ZA NIČ SMRTI, POVEZANIH Z DELOM! – 28. APRILA SE SPOMINJAMO MRTVIH IN BORIMO ZA ŽIVE

28. april je mednarodni delavski dan spomina, žalovanja in akcije za delavce, ki so bili v preteklem letu ubiti, invalidizirani, poškodovani ali so poklicno oboleli na svojem delovnem mestu. Geslo 28. aprila je: »Spominjaj se mrtvih, bori se za žive!« V ZSSS žalujemo za vsemi v letu 2021 umrlimi zaradi nezgod pri delu in poklicnih bolezni ter njihovim družinam in sodelavcem izražamo sožalje!

KRESOVI, MLAJI, SINDIKALNI NAGOVORI … – PO DVEH LETIH SE VRAČAJO PRVOMAJSKE PROSLAVE

Za nami je izredno neprijazen čas, čas epidemije, čas različnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z Korona virusom, vendar pa 1. maj je in ostaja praznik delavk in delavcev, praznik delavskih pravic. 1. maj je simbol boja za delavske in socialne pravice in je spomin na dogodke, ki so se zgodili v začetku maja 1886 v Chicagu.

NAGOVOR PREDSEDNICE SKVNS

PRIREDITVE ZSSS OB PRAZNIKU DELA

KOMUNALIADA 2022

Po dveh letih se ponovno vrača KOMUNALIADA – srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije!

Komunaliada 2022 bo potekala v Celju, v soboto, 11.6.2022.

Veselimo se snidenja!

POVABILO SKVNS